GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN GIDA ÜRETİMİ VE SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNE DENETİMELERİ DEVAM EDİYOR

Gazimağusa Belediyesi şehir genelinde işyerlerine sürdürdüğü denetimlerini gıda satışı ve üretimi yapan işyerlerinin hijyen durumlarına, çalışma izinleri ve çalışanların sağlık karnelerinin kontrol edilmesine yoğunlaştırdı.  

Şehir genelinde sürdürdüğü rutin denetimler kapsamında her işyerinin insan sağlığı açısından risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermesi ve genel hijyen kurallarına uyulmasına büyük önem veren Belediyenin zabıta ve sağlık ekipleri, kasaplar ve fırınları denetledi. Akşam saatlerine üretimin yapıldığı sırlarda fırınlara yapılan denetimlerde öncelikli olarak hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına ve kullanılan malzemelere bakıldı. Yapılan denetimlerde, hijyenik koşullarında aksaklık görülen bazı işyerlerine yasal olarak süre tanınarak aksaklıkların giderilmesi istendi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, insan sağlığıyla doğrudan ilgili olan gıda üretimi yapan işyerlerinden kasaplar ve fırınlara başlattıkları denetimlerde, hem hijyenik koşulları hem de işyerlerinin çalıştırma izinlerinin ve çalışanların sağlık kartlarını kontrol ettiklerini söyledi. “Gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinde genel hijyen koşullarına uyulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz” diyen Arter, gıda üretimi yapan işyerlerinde de denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.