WHİTNEY HOUSTON’I ANMA GECESİ’NDE  DELLA MİLES SAHNE ALACAK

Gazimağusa Belediyesi’nin  Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinlikler, yarın Kadın Sanatçılar Karma Sergisi ve Whitney Houston’ı Anma Gecesi’nde Della Miles Konseri ile başlıyor.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, “Hem güçlü bir ses, hem başarılı bir besteci, hem de seyircisiyle bütünleşen sahne performansıyla bilinen Della Miles, Gazimağusa Belediyesi’nin kadınlara Dünya Kadınlar Günü hediyesi” olarak Gazimağusa’da olacak.

Kutlama programının ilk günü olan yarın Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 18:00’de Kadın Sanatçılar Karma Sergisi’nin açılışı yapılacak. Profesyonel kadın seramik ve resim sanatçılarının eserlerinden oluşacak sergi 4-8 Mart tarihleri arasında açık olacak ve 60’ın üzerinde eser sergilenecek.

DELLA MİLES ÜCRETSİZ OLARAK İZLENEBİLECEK

Geçen yıl hayatını kaybeden dünyaca ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın vokalisti Della Miles Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 20:00’da konser verecek.

“Whitney Houston’ı Anma Gecesi” olarak organize edilen gecede Houston’ın şarkılarını seslendirecek Della Miles’in konseri  ücretsiz olarak izlenebilecek.

Açıklamada, Gazimağusa Belediyesi görevlilerini, kadının yaşamın her alanına daha yoğun bir katılım gösterebilmesi için gerekli koşulları oluşturmak hedefiyle Mağusa Kadın Merkezi (MA-KAMER) çatısı altında kadın odaklı çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.

Bu çerçevede 6 Mart Çarşamba günü saat 10:00 ile 18:00 arasında Mağusa Bandabuliya’da Mağusa Emekçi Kadınlar Festivali yapılacak. Kadın dernekleri, Mağusa Sivil Toplum Örgütleri, ve Köy Kadın kursları’ndan kadınların katılacağı festivalde, folklor gösterileri, çocuklar için yüz boyama etkinlikleri, Kıbrıs şarkıları söylenecek, Kıbrıs yöresel lezzetlerin satışı yapılacak. Etkinlikle, kadınların gerek el işi gerekse yaptığı yemekler satışa sunularak ekonomik kazanç elde etmeleri sağlanacak.

8 Mart Cuma günü ise Mağusa Kültür Merkezi’nde Yazar ve Barış Girişimi Sözcüsü Oya Baydar’ın konuşmacı olarak katılacağı “Siyasette, Hayatta Kadın ve Erkekler” konulu söyleşi yapılacak. Etkinlik saat 20:00’de başlayacak.