CTP MAĞUSA KADIN ÖRGÜTÜ: “21 EYLÜL’DE BEYAZLARINIZI GİYİNİN VE GELİN, BİRLİKTE SESİMİZİ DUYURALIM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 21 Eylül Birleşmiş Milletler Dünya Barış günü nedeniyle  Gazimağusa’da “Hade Barış –Hade Eιρήνη-Hade Peace”  etkinliği düzenleyecek.

Etkinlik 21 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’da Othello Sokak, Desdemona Parkı’nda gerçekleştirilecek.

CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Nazenin Taşcıoğlu Şahali tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bizler savaşın acı izlerini taşıyan bir toplum olarak savaşın kazananı olmadığını biliyoruz ve bu bilinçle Kıbrıs adasında geçmişimizle yüzleşerek yeniden birleşme ve barış istiyoruz. Bu konudaki istek ve kararlılığımızı sizlerle birlikte dünyaya duyurmak için, inanç ve istekle barışa odaklanarak adamıza gelecek olan barışın Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya umut olabilmesi için bize katılın.21 Eylül’de beyazlarınızı giyinin ve gelin, birlikte sesimizi duyuralım ve barış için onurlu bir duruş sergileyelim” denildi.

El Sanatları ve Geleneksel tatların sunulacağı satış stantlarının kurulacağı etkinlikte, çocuklara yönelik “Bana Barışı Çizebilir Misin?” konulu resim yapma faaliyeti yapılacak ve yapılan resimler sergilenecek.

Etkinlikte, tüm katılımcıların yazılı barış mesajlarının toplanarak etkinlik boyunca perdeye yansıtılacağı ve sonrasında tüm mesajların BM Kıbrıs Özel Temsilcisine iletileceği “Barış Mesajları Masası” kurulacak. 

Şiir ve Müzik Dinletisi yapılacak, gösteriler sunulacak etkinliğin sonunda  tüm katılımcılarla el ele vererek dünyaya barış mesajı verilecek.

Açıklamada, detaylı bilgi ve stant alabilmek için 05338665757 – 05428516277  numaralı telefonların aranabileceği ifade edildi.