KAMYONCULAR BİRLİĞİ SERBEST LİMAN’DA EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİ.
Karayolları Dairesi, yol güvenliği ve kamu düzeni bakımından gerekli olduğundan 1 Temmuz itibariyle 5 bin kilogram ve üzeri ağırlığındaki kamyonların, memur mesai saatleri başlangıç ve bitişine yakın sürede bazı güzergahlara çıkmasını yasakladı.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran tarafından yayınlanan ve Resmi Gazete’de çıkan emirnamede, belirlenen saat dilimlerinde ve yol güzergahlarında 5 bin kilogram ve üzerindeki kamyonların seyrüseferleri ve yolda bulunmaları yasaklandı.

Erduran, sabah saatlerinde yola çıkan vasıtaların işe yetişmeye çalışan memurları zorladığını belirterek yol güvenliğini sağlamak ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla böyle bir karar aldığını belirtti.

Polisle işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Erduran, bu yasağa uymayan kamyon sürücülerine Yol ve Trafik Suçları’nın Davasız Halli ve Ceza Puanı Yasası uyarınca ceza kesildiğini söyledi.

Alınan karar nedeni ile Kamyoncular Birliği serbest limanda eylem gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında Kamyoncular Birliği Başkanı Mehmet Canova bakanlar kurulunun aldığı kamyonların ve tırların sabah 7:00 ile 8:30 arası akşam üzeri ise 17:00 ile 18:30 arası trafiğe çıkmaması kararının kendileri için büyük bir yanlış olduğu belirterek günde yaklaşık 1500 -2000 ton yükün aksaması olacağını ve bunun hem tüccarın hem de kendilerinin zararına olacağını söyledi.
KKTC Armatörler Birliği Başkanı Mustafa Cancuri ise Gemilerin Mağusa Limanı’na sabah ancak 11- 12 gibi varabildikleri ,her geminin içerisinde yaklaşık 80 veya 100 kamyon ve tır olduğunu , geminin demir atar atmaz gümrük komisyoncularının bir an önce muamelelerini yapıp gidecekleri bölgeyi sevkini sağladıklarını söyledi.
Bu yasanın devam etmesi halinde limanda seri bir şekilde çıkması yerinde bir anda 100-150 tane kamyon ve tırın çıkması durumda meydana gelecek olan kazalarda ne yapabileceklerini bilmez durumda olduklarını sözlerine ekledi.