GÜLİN KÜÇÜK: “HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRMAK”

ÜNVERDİ: “DEVLET OLARAK DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bünyesinde bulunan Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi kermes düzenledi.

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin de ziyaret ettiği kermeste, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 16 yaş altı çocukların eserleri sergilenip satışa sunuldu.

KÜÇÜK

Gülin Küçük kermeste yaptığı konuşmada, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’nin toplumsal bir görevi yerine getirdiğini, bu çocukların topluma kazandırılması için tüm topluma görev düştüğünü belirtti.

Birçok kurum ve kuruluşun kermese katkı yaptığını, kermesten elde edilecek gelirin de okulun ihtiyacı olan bir atölyenin kurulması için kullanılacağını ifade eden Küçük, “Atölyenin açılışıyla bu çocuklarımız birer yetenek kazanacak ve toplumumuza kazandırılacaklar. Bizim hedefimiz bu çocuklarımızı topluma kazandırmak” dedi.

Gülin Küçük kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Geçen hafta da Lefkoşa’daki Özel Eğitim Merkezi’mizde bir etkinlik düzenlenmiş ve bazı yabancı unsurlar ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin katkılarıyla buraya bir minibüs alınmıştı. İnşallah bugün hedeflenen atölye de erken bir zamanda hayata geçirilecektir” dedi.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de yaptığı konuşmada, çocukların kendi eserlerini sergilemesinden duygulandığını belirterek, “Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 16 yaş gurubu Özel Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan çocukların daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bünyesinde eğitimlerine devam ettiğini hatırlattı.

“Önemli olan özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı küçük yaştan itibaren hayata kazandırmaktır” diyen Ünverdi, okulda en büyük eksikliğinin atölye olduğunu ve gerçekleştirilen kermesle bunun giderileceğine inandığını belirtti.

Ünverdi, Devlet olarak katkıların devam edeceğini söyledi.

(RU/ŞEB) FOTOĞRAFLI