ÜÇ SENDİKA PROTESTO İÇİN ACİL SERVİS’TE GREV YAPTI

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, KTAMS ve Sağlık-Sen, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir hemşirenin hasta tarafından darp edilmesini protesto amacıyla grev yaptı.

Olayın gerçekleştiği Acil Servis’te 08.00-11.00 saatleri arasında yer alan greve, Güç-Sen de destek verdi.

KÖSE: “TEDBİR ALINMAZSA, 11.00’DEN İTİBAREN ACİL SERVİS’TE ÇALIŞMAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, hastanelerde yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını savunarak, hükümete ve Sağlık Bakanlığı’na eleştirilerde bulundu.

Köse, hükümete veya Meclis’e yönelik sivil toplum örgütlerinin eylemlerinde en üst düzeyde güvenlik tedbiri alındığını, ancak  devletin, kendi kurumlarında  güvenlik tedbiri almada aciz kaldığını iddia etti.

Güvenlik tedbirleriyle ilgili taleplerini Sağlık Bakanı’na iletilmek üzere Başhekim Erdal Özcenk’e aktardıklarını söyleyen Köse, saat 11.00’e kadar taleplerinin yerine getirilmemesi halinde  hemşirelerin Gazimağusa Acil Servis’te görev yapmayacaklarını ve başka birimlerde görevlendirilmeyi talep edeceklerini ifade etti.

ÖZCENK

Grev yerinde hemşireleri ziyaret eden Başhekim Erdal Özcenk de, sendikanın taleplerini Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na ileteceğini kaydetti.

Özcenk, olayın hastaya müdahale sırasında  gerçekleştiğini ifade etti.

ÜMİTER

3 sendika adına basın açıklaması okuyan KTAMS Gazimağusa Temsilcisi Ceyhun Ümiter, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, Cuma gecesi Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servis’te Gülsüm Gonca isimli hemşirenin şiddet ve hakarete maruz kaldığını kaydetti.

Hastanelerde mesleklerini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını kaydeden Ümiter, görevlerini yaparken  kendini bilmez insanların akıl almaz saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi.

Meslektaşlarına yönelik şiddet ve hakaretin  sağlık çalışanları arasında  büyük üzüntü ve öfke yarattığını söyleyen Ümiter, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davete etti.

Ümiter, Bakan Hasipoğlu’ndan alınmasını talep ettikleri güvenlik i tedbirleri de açıkladı.

EMİN

Güç-Sen Başkanı Erol Emin de hemşireye uygulanan darbı kınadıklarını ifade etti.

Emin, sağlık çalışanlarının sosyal devletin en önemli unsurlarından biri olduğunu kaydederek, hemşirelerin taleplerine cevap verilmesi ve altyapının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.