GAZİMAĞUSA GELİR VE VERGİ DAİRESİNE BAĞLI MOTORLU ARAÇLAR VE EHLİYET BİRİMİ’NDE GREV YAPILDI

Gazimağusa Gelir ve Vergi Dairesine bağlı Motorlu Araçlar ve Ehliyet Birimi’nde sabah 08.00 den itibaren personel yetersizliği nedeniyle grev başlatıldı.
Grevin yarın da devam edeceği, ancak soruna çözüm bulunmaması halinde bayramdan sonraya da sarkabileceği açıklandı.
 
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da greve katılarak destek belirtti ve konuyla ilgili basına açıklamada bulundu. Mehmet Özkardaş “ Bir ülkede eğer vergide adaleti yoksa, çok kazanandan çok, az kazanandan da az vergi alınmıyorsa, vergi kaçaklarına sürekli af çıkıyorsa, ülkenin gelir kaynaklarının büyük bir kısmı vergiden oluşuyorsa ve hükümetlerde vergi dairesine gereken önemi vermiyorsa, gerekli araç gereç ve personel eksikliğini gidermiyorsa, bu hükümetlerle sermayenin işbirliği yapmasından kaynaklanmaktadır.

"Bugün bizim grev yapmamızın nedeni ise Mağusa Gelir Vergi Dairesi Şubesi’nin Motorlu Araçlar ve Ehliyetler biriminde bütün devir işlemleri, araba ruhsatları, çıkışlar, ehliyetler bir odanın içinde yapılmaktadır. Ancak yeterli personeli olmadığı için hem gelen vatandaşımız uzun süre kuyrukta beklemekten mağdur olmakta hem de çalışan personelimiz, bir günde iki kasa açmak zorunda kalıyor, bundan dolayı yanlışlıklar oluyor ve bu personel her ay cebinden para vermek zorunda kalıyor."

"Bu yüzden biz bakanlığı uyardık fakat bir çözüm getiremediler. Bu sorun çözülene kadar ve bu personel eksikliği giderilene kadar eylem yapma kararındayız. Devletin o kadar bir ciddiyetsizliği var ki, vergi dairesinin 7 ile 12 yıl arası saklanması gereken resmi evraklar dairede yer olmadığı için bir çuvalın içinde dışarıdadır. O çuvallar güneşten çürümüş ve evraklar etrafa saçılmış durumdadır. Bir vergi dairesinin evrakları yollarda atılı olur mu? İnşallah hükümet duyarlılık gösterir ve bu sorunu kökünden çözerler.
Bir vergi dairesi böyle olmaz, böyle bir bina olamaz. Diğer taraftan vergi kaçıranların vergilerini affedenler kimlerin vergilerini affediyorlar? Bu ülkede yılda 500 Milyon Dolar vergi kaçırılırken, 300’ün üzerindeki antrepolardan hiç bir zaman stok sayımı yapılmadan gümrükten kaçırılarak, gümrüğün haberi olmadan antrepolardan mal çıkarılıp piyasaya sürülüp KDV kaçırılırken hükümetimiz hem vergi affı çıkardı hem stok affı çıkardı hem de KDV’lerinde affını çıkardı. Artık hükümetin emeğe ve emekçiye saygı gösterme safsatası suya düşmüştür. Emekten yanayım diyenlerin bugün yemekten yana oldukları apaçık görülmüştür. Dolayısı ile bu eylemimizin sorununa çözüm bulunana kadar devam edecektir.”