GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ DARTS TURNUVASI YAPILDI

 Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ile Gazimağusa Darts Birliği’nin Gazimağusa Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlediği para ödüllü Darts Turnuvası önceki akşam MGA Sakarya tesislerinde yapıldı. 

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in ilk atışı yapmasıyla başlayan turnuva sonucunda birinciliği Cemal Gingi, ikinciliği Elmas Çocuk, üçüncülüğü ise Andy Howard elde etti. 

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, darts sporunun Gazimağusa’da tanıtılması ve geliştirilmesi anlamında turnuvanın katkısı olacağı inancını dile getirdi. 

İlerde daha fazla gencin katılımı ve daha çok turnuva ile darts sporunun geliştirileceğini ifade eden başkan Arter, sporculara başarı diledi.

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu’na bağlı sporcuların yanında, aralarında kadınların da olduğu yerli-yabancı lisanslı ve lisansız dartçıların katıldığı turnuvada toplam 54 kişi yarıştı.

Turnuvada elde edilen diğer dereceler ise şöyle:

En Yüksek Sayı atan - Caner Bozbeyli (180), En Yüksek Sayıdan Bitiren - Cemal Gingi (160), 
En Az Darts’ta Bitiren - Cemal Gingi (15 ok),Göbekten Finish - Sedat Sedatgil. 

Dereceye girenlere ödülleri MGA Başkanı Refik Hazır tarafından verildi. 

Turnuvada birinci 1200 TL ve kupa, ikinci 800 TL ve kupa, üçüncü ise 600 TL ve kupa ödülü alırken, 4. 5. 6. 7. 8. sırada turnuvayı  bitirenlere 100’er TL ödül verildi.