GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINI YAĞMUR SUYU DRENAJ KANALARINA YOĞUNLAŞTIRDI

Gazimağusa Belediyesi şehir genelinde hem yeni drenaj kanalları yaparak altyapıyı güçlendirmeye devam ederken aynı zamanda da mevcut altyapının verimli bir şekilde çalışması için çalışma yapıyor. Kış mevsimi öncesinde çalışmalarını tüm drenaj hatlarına yoğunlaştıran Gaizmağusa Belediyesi, genel bakımdan geçirdiği drenaj hatlarının verimli bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyulan noktalara motor takviyesi de yaparak yağmur sularının birikmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Yağmur Suyu Drenaj Projesi’nin sorunlu yerlere çözüm getirecek şekilde geliştirilmesi kapsamında Vahit Güneri Caddesi’nde çalışma yapan Bayındırlık Şubesi ekipleri, bu alışmanın ardından Fazıl Polat Paşa Camii arkasında da yeni drenaj hattı yapacak. Daha önce yapılan çalışmalarda yıllardan beri kronik bir şekilde sıkıntı yaşanan Larnaka Yolu Çevresi, yanmaz Işıklar noktası, Küçük Sanayi Bölgesi ve  Tuzla Hasan Güvener Caddesi’nde yetersiz olan drenaj hattı yenilenmişti.

Drenaj hatlarının temizliğinde pek çok drenaj mazgalının atılan atıklar ve çöpler nedeniyle tıkalı olduğu tespit edildi. Drenajlardaki  tıkanmalar nedeniyle su baskınları ve birikmelerin meydana gelmemesi için drenaj mazgallarına atık maddeler ve çöplerin atılmaması, belediyenin yapacağı çalışmalar kadar vatandaşların da konuya önem göstermeleri gerektiği de kaydedildi.