Lefkoşa, 3 Ekim 14 : Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı İzzet Volkan, birlik yönetim kurulunun, “Medya Etik Kurulu’nun son kararlarının TAK tarafından sansür uygulanarak kamuoyuna duyurulması” konusunu değerlendirdiğini kaydederek, bu durumun kabul edilemez ve üzüntü verici olduğu sonucuna vardığını belirtti.

KTGB Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “ülkemiz medyasının ana haber kaynaklarından biri olma özelliğini taşıyan TAK’ın, böylesi önemli bir konuda öncü ve örnek olması gerektiğini vurgulamak isteriz” diyen Volkan, TAK’ın Medya Etik Kurulu’nun son kararını kamuoyuna veriş şeklinin sansür olup olmadığı konusundaki düşüncelerinin açık olduğunu ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:

“TAK’ın, Medya Etik Kurulu’nun yayınladığı bildirideki kişi, gazete ve internet sitelerinin isimlerine yer vermemesi sansürden başka bir şey değildir. Etik deklarasyonunda yer alan ilkelere uymayan kişi veya medya kurumlarına yönelik uyarıların adrese teslim yapılmaması, eleştirilenin özeleştiri yap(a)maması ve bu bağlamda etik değerlerin içeriğinin boşaltılması sonucunu doğuracağından, sorumlu yayıncılık adına buna asla izin verilmemelidir.

Bu bağlamda TAK’ı, Medya Etik Kurulu’nun aldığı kararları haber yaparken daha titiz olmaya davet ediyoruz. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının biricik kamu ajansı olan TAK yönetimini, Medya Etik Deklarasyonu’nu sahiplenmeye ve uygulamaya çağırıyoruz.”

(SEL)