2011-2012 akademik yılı içerisinde Eduniversal tarafından dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında gösterilen ve yükseköğretim’de 27. yılını geride bırakan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 31 yükseklisans programı ve 10 doktora programına öğrenci kayıt döneminin devam ettiği açıklandı.

         

YÖK ve YÖDAK onaylı yükseklisans ve doktora programları yanında on-line yükseklisans programlarına öğrenci adaylarının başvuruları başladı.       

 

GAÜ’den yapılan açıklamada Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, Avrupa Birliği Çalışmaları (Tezli ve Tezsiz), Sosyal Psikoloji, Sağlık Psikolojisi, Danışmanlık Psikolojisi, Sağlik Yönetimi, Uluslararası Hukuk, Hukuk, İşletme Yönetimi ,Uluslararası İşletme, Finansal Yönetim, Ekonomi, Pazarlama, Yapı Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS), Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, İngiliz Dili Öğretimi, Eğitimde Program Geliştirme ve Öğretim, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği (Tezsiz), Eğitim Yönetimi ve Denetimi, ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (Tezsiz) yükseklisans programlarına  kayıt döneminin başladığı belirtildi.

 

Yeni Türk Dili, İşletme Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Eğitim Bilimleri, İletişim ve Medya Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği, Yapı Yönetimi ile Pazarlama bölümlerinde ise doktora programlarının başvurular almaya başladığı açıklandı.