Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), öğrenci taşımacılığı sorunun çözümü ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması için yetkililere çağrı yaptı.

“GAÜ Mütevelli Heyeti, Yöneticiler Kurulu, Rektörlük, Öğrenci Velileri ve Öğrenciler” yaptıkları ortak yazılı açıklamada, GAÜ yönetiminin, üniversitelerin öğrenci taşımacılığı sorununun çözümüne katkıda bulunmaya her zaman hazır olduğu vurgulandı.

Sorunun sadece GAÜ’nün değil, birçok üniversitenin ortak sorunu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Ayrıca, hakkımızı demokratik yollarla aramamızı  kimsenin kısıtlayamayacağı gerçeğini de kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Yönetimimiz, Bakanla herhangi bir polemiğe girmek için değil, konunun çözüme kavuşması ve halkın bilgilenmesi amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymuştur” ifadelerine yer verildi.

GAÜ’nün, ülkede öğrenci taşımacılığının yetersizliğinden en fazla etkilenen eğitim kurumlarından biri olduğuna işaret edilen açıklamada, GAÜ yönetiminin mevcut taleplerinin, üniversitenin menfaatleri noktasında değil, öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunlarına çözüm bulma amacı güttüğü belirtildi.

GAÜ açıklamasında, üniversitenin 30 yıldır eğitim odaklı hareket ederek, KKTC’nin menfaatleri doğrultusunda çalıştığı, siyaset yapmadığı, kendini devletin üstünde görme gibi bir tutum içine girmediği, hizmet etme anlayışı ile çalıştığı vurgulanarak, “Kendisini devletin üstünde gören başka kurum var ise bu GAÜ’nün sorunu değildir” denildi.

GAÜ’nün “taşımacılık sektörüne el atma” sevdasıyla değil, mevcut sorunun devlet kontrolünde üniversitelerin de görüşleri alınarak çözüm sağlanacak bir yapıya kavuşturulması anlayışında hareket ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, yıllardır süregelen yasal prosedüre uygun olarak araç filomuzu genişletme sürecine öğrenci sayımızdaki artışa paralel olarak bugün de devam etmekteyiz.

Üniversitemiz yönetimi, konuyu gündeme getirirken devlet kurumlarına zarar vermek değil, üniversiteler adasına dönüşen KKTC’nin imajını olumlu yönde korumak ve geliştirmek anlayışıyla hareket etmektedir.

Bizler üniversite yönetimi olarak ilgili bakanlar ve bürokratlarla konuyu defalarca görüştük ama bir sonuç alamadık. Her siyasi parti üniversite adası olan KKTC’nin öğrenci sayısını 100 binlere taşıyacağı mesajını verirken ulaşımın nasıl çözüleceği konusunda bir çözüm ortaya koyamamaktadır. Bizler, ulaşımda ortaya koyduğumuz tamamen öğrencimize yönelik ve ücretsiz hizmetlerle devletimize bu anlamda da destek olduğumuzun bilincindeyiz.”