GAÜ Sufi Akademi Başkanı, ünlü yazar, günümüzün Sufizm ve Felsefe Akımı'nın önde gelen temsilcisi Hakan Mengüç' ün onurlandıracağı "Sufizm ve Mindfulness Sempozyumu 2022" programı 10-11 Eylül’de başlıyor.



KKTC Başkan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde;
GAU Sufi Akademi başkanı, ünlü yazar, günümüzün Sufizm ve Felsefe Akımı’nın önde gelen temsilcisi Hakan Mengüç ‘ün katılımı ile hayat bulacak ‘Sufizm ve Mindfulness Sempozyumu’ 10-11 Eylül tarihlerinde 2 günlük bir program ile gerçekleşecek.
Birinci günün ilk yarısı halka açık bir programla GAU Spectrum Uluslararası Kongre Merkezinde başlayacak olan sempozyum öğleden sonra katılımcıların bilet alarak katılacağı; Nadia Maya ile Sema Gösterisi, Ali Danış ile Semazen Gösterisi ve Hakan Mengüç ile söyleşi ve imza etkinliği ile son bulacaktır.

İkinci günün sabahında GAU Camelot Tesislerinde ‘Dalgaların Sessizliğinde Meditasyon’ başlığı ile yine Hakan Mengüç’ ün yöneteceği meditasyon çalışması gerçekleşecek. Aynı akşam Bellapais Manastırında ‘Sufi Müzikleri Gecesi’ ile son bulacak olan sempozyum katılımcılarına; Bilinçli Farkındalık ve İç’e Dönüş Yolculuğu vaat ediyor.


Sufizm ve Meditasyon ile ilgilenenlerin beklentisini karşılayacak şekilde organize edilen sempozyum da biletli 3 etkinliğin tamamına katılan konuklara; Hakan Mengüç’ün son kitabı hediye edilecektir.



HAKAN MENGÜÇ HAKKINDA


Yazar, besteci ve eğitmen olarak Türkiye’de geniş kitleler tarafından tanınan ve kaleme aldığı Ben Ney’im, Kalbin Temizse Hikâyen Mutlu Biter ve Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir kitaplarıyla Sufi felsefesinin temelleri üzerine inşa ettiği öğretisiyle şimdiye dek yarım milyonun üzerinde okura ulaşan Hakan Mengüç, yurtiçinde ve yurtdışında verdiği seminerlerle de milyonlarca insanın gönlüne ulaşmayı başardı. Kitapları İngilizce, Almanca, Farsça, Bulgarca, Arnavutça ve Rusçaya da çevrildi.
Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde açılan Sufi Akademi’nin de hem akademisyeni hem de başkanı olan genç yazar, aynı zamanda bir “ney” virtüözü... Sosyal medya üzerinden neyle üflediği parçalarla milyonlara ulaştı.



MINDFULNESS AKEDEMİ HAKKINDA


KKTC’de ilk olarak kurulan, bilinçli farkındalık ve onu temel olan uygulamaların eğitim, günlük yaşam algısı ve üst bilinç gelişiminin ileri farkındalıkla kazanılmasına yönelik destek oluşturacak olan Mindfulness Akademi, GAÜ Eğitim Fakültesi mezunu Psikolojik Danışman Selda Dilmaç tarafından kurulmuştur.
Mindfulness ve yaklaşımları klinik alanda ve günlük yaşamda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu alandaki ilk çalışmaları Prof. Dr. Jon Kabat Zinn, MIT (Massachusetts Institute of Technology) Üniversitesi Mindfulness Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. Kendisi aynı zamanda Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Programını (MBSR) geliştiren kişidir. MBSR; stres, kaygı, depresyon ve ağrı çeken insanlara yardımcı olmak için seküler, yoğun farkındalık eğitimi sunmaktadır.
Mindfulness Akademi, GAÜ ile başlatmış olduğu iş birliği çerçevesinde; uluslararası bağlantıları ile özellikle ilk, orta ve yüksek öğretim alanında, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ileri farkındalık eğitim modülünü hayata geçirecektir.