Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) "IMAT-2015 1’inci Uluslararası Denizcilik ve Ulaştırma Sempozyum"u gerçekleştirildi.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ile Türkiye Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) işbirliğinde yapılan sempozyum, saat 10:00’da GAÜ Milenyum Kongre Merkezi’nde yer aldı.

2 gün sürecek sempozyumun, dünya denizcilik sorunlarına çözüm üretmesi yanında bilim dünyası, denizcilik ve ulaşım sektörüne katkı yapması bekleniyor.

“Yeşil teknolojiler, deniz kirliliği, kurallar ve standartlar, denizcilik tarihi, deniz-kültür-insan ilişkileri, multimodal taşımacılık, lojistik ve ulaştırma, liman ve terminal yönetimi, denizcilik ekonomisi, uluslararası deniz hukuku, münhasır ekonomi bölgeleri, sağlık emniyet ve riskler, eğitim belgelendirme ve staj,gemi makineleri, gemi inşaatı, enerji alternatifleri, brokering ve Chartering , bayrak ülkesi, deniz sigortaları, denizde arama ve kurtarma, yatlar ve eğlence gemileri, denizcilik meteorolojisi ve deniz çevresi” konularının irdeleneceği sempozyumda, denizcilik, ulaştırma ve lojistik konularında bildiri ve makaleler sunulacak.

AÇILIŞ TÖRENİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan sempozyumda, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Oğuz Karakartal, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokul Müdürü, Uzakyol Kaptanı, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel ve GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın birer konuşma yaptı.

KARAKARTAL: “DENİZCİLİK İLE DENİZ ULAŞIMI ADA ÜLKESİ İÇİN ÖNEMLİ”

GAÜ Rektör Yardımcısı Oğuz Karakartal yaptığı konuşmada, üniversite olarak ülkede denizcilik ve ulaştırma alanında ilk kez sempozyum gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Kıbrıs’ın bir ada ülkesi olması bakımından denizcilik ile deniz ulaşımının büyük önem taşıdığını ifade eden Prof. Karakartal, tarihte ‘kara kökenli’ olarak bilinen Türk milletinin 16’ıncı yüzyıl ve özellikle Kıbrıs’ın fethinden sonra denizlere açılmaya başladığını kaydetti.

Prof. Karakartal, başarılı dilediği sempozyumda konuşmasını; “yelkenler fora, sandallar varda ve bahriyeliler vira” diyerek tamamladı.

SAFEL: “DENİZCİLİK, ULAŞTIRMANIN İÇİNDE BÜYÜK PAY SAHİBİ”

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokul Müdürü, Uzakyol Kaptanı, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel ise sempozumda denizcilik ve ulaştırma başlığını; denizciliğin ulaştırmanın içerisinde büyük bir pay sahibi olması nedeniyle seçtiklerini söyledi.

Diğer taşıma yollarının; kara, hava, tren ve boru hattı (elektrik-fiber optik) taşımacığı şeklinde olduğunu anımsatan Safel, buna karşılım dünya ticaretinin büyük bir kısmının deniz üzerinden yapıldığına vurgu yaptı.

“MİSYON VE VİZYONUMU; HIZLI HAREKET”

GAÜ Denizcilik Yüksek Okulu’nun güverte bölümünü açarken misyon ve vizyonlarının ‘hızlı hareket’ olduğunu ifade eden Safel, denizlik eğitiminde kısa zamanda yol almak istediklerini ve sempozyumu bu kapsamda gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yüreklerindeki ışıltının kendilerini bu alanda bir yerlere götüreceğine inandıklarını da belirten Safel, öğrencilere denizin ‘suyu’ değil ‘tuzu’ olmayı ve denizciliğe katkı koymalarını istedi.

AŞKIN: “DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU’NU FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜN”

GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın da konuşmasında dünya ticaretinin yüzde 90’ının deniz yoluyla yapılmakta olduğuna işaret ederek, denizcilik sektörünün bu kapsamda büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Sempozyum öncesinde Maliye Bakanı Zeren Mungan’a ziyaret gerçekleştirdiklerini ve ziyarette Bakan Mungan’a Kıbrıs’ta sonrasında bakanlık seviyesine yükseltilecek bir denizcilik müsteşarlığı kurulması yönünde öneride bulunduğunu kaydetti.

Bir ada ülkesi olan KKTC’nin denizcilikten yeterince pay almadığını Türkiye’de ise bu oranın sadece yüzde 1.9 olduğunu ifade eden Aşkın, Türkiye’de 2011’de taşımacılık yapan Türk Bayraklı gemilerin oranının yüzde 80, yabancı bayrakların oranın ise yüzde 20 iken bu oranın bugün tersine döndüğüne işaret etti.

Aşkın, denizciliğin geliştirilmesi için sektöre eğitim verilmesi, bilim olarak ele alınması, uluslararası şirketlerde görev yapabilecek denizciler yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, GAÜ Denizcilik Yüksekokulu bünyesine makine, güverte, lojistik eğitimleri yanında gemi mühendisliği bölümünün eklenerek fakülteye dönüştürülmesini belirtti.

OTURUMLAR

Konuşmalardan sonra verilen aranın ardından oturumlara geçildi.

Bugün saat 17:00’ye kadar iki oturum şeklinde sürecek sempozyumda, Prof Ulvi Keser; “Tarihte Akdeniz Nedir? Ne Değildir?, “Akdeniz’deki Ekonomik Serbest Bölge ve Türkiye’ye Yaklaşan Riskler”, Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Işıksal; “Doğu Akdeniz’de Kıta Sahanlığı Bölgelerinin Politik ve Yasal Analaizleri”, Volkan Tok; “Trol Teknelerinde Emniyet”, Doç. Dr. Bekir Şener, “Dünya Yat Endüstrisinde Türkiye’nin Rolü” ve Doç. Dr Alpaslan Ateş, Mustafa Akın, Burak Kundakçı ile Şahin Avcı da “Hatay’ın Kurvaziyer Turizm Potansiyeli” konularında sunum yaptı.

Yarın saat 09:00’dan başlayıp 12:30’a kadar devam edecek sempozyumda ise Doç. Dr Alpaslan Ateş, Mustafa Akın, Burak Kundakçı ile Şahin Avcı; “”Arap Baharının Türk Denizyolu ve Dış Ticaretine Etkileri”, Doç. Dr. Alpaslan Ateş ile Tunahan Gültekin; “Doğu Akdeniz Bölgesinde Tersane Gerekliliği”, Dr. İlker Cıngıllıoğlu; “Uluslararası Ticari Terimler”, Serhad Aytaç, Oğuzhan Kandaz, Bekir Şener; “Türk Kıyılarında Yenişenebilir Enerji Potansiyeli ve Kıyı Platformlarında Konsept Tasarımı”, Erdem Fikir, Semih Yılmaz, Kerim Deniz Kaya, Michael Schaab; “Denizcilik Eğitiminde Fizik, Elektrik ve Mekanik Donanımların Kurulması” ve Doç. Dr. Eşref Bodur “Motorlar ve Bazı Pratik Bilgiler” konularında sunum gerçekleştirecek.