İşbirliği anlaşmasına GAÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Haydar, KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tülin Bodamyalı, GAÜ Genel Sekreteri Dr.Volkan Güngör katılım gösterdi.
Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan GAÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Haydar; “Ülkemizde ve Dünyada büyük yangınlarda ve doğal afetlerde Sivil Savunma Teşkilatlarının önemi bir kez daha gündemimize geliyor. Özellikle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesinde eğitimin çok önemli  bir rolü var. Hiçbir şekilde tartışılmaz.  Biz bu protokolle bir eğitim, özellikle bu konularda bir eğitim anlaşması yapıyoruz. Bu protokolün her iki tarafa ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada; “İnsana dokunan her yerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi konusunda , çalışmalarımız sürüyor .  İçinde bulunduğumuz pandemi sürecide dahil olmak üzere,  ülkemizde sık meydana gelen yangınlar, sel baskınları gündemde olan deprem gibi faaliyetlerde can kaybının asgari hadde indirilmesi, en büyük isteğimiz. Tabi bu konuda eğitimden geçiyor. Okulumuzla birlikte imzalayacağımız bu protokolle birlikte bu alanda halkımızın, gençlerimizin ve geleceğimizin daha çok bilinçlendirilmesi maksadıyla bir yola çıkıyoruz.  Herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum bende” ifadelerini kullandı.