GAÜ Uluslararası Organizasyona Ev Sahipliği Yaptı


 WMO (World Mediation Organization)’nun düzenlediği “Sürdürülebilir Barış ve İş” temalı sempozyum 27 Şubat 2015 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İstanbul yerleşkesi ev sahipliğinde başladı.
İki gün süren programın ilk günündeki sempozyumda İş’in dengesiz piyasalarda değil, barışın hakim olduğu pazarlarda gelişen büyüyen ve sürdürülebilen bir süreç olduğu üzerinde duruldu. İşi sürdürülebilir kılmak için barışı sürdürülebilir kılmanın önemli olduğu ve işin küreselleştiği ve din, görüş, cinsiyete bağlı olmadan sürüdürülebilir kılınacağı ve başarı elde edileceği tartışıldı. 



Sempozyum’un açılışını yapan WMO Küresel Strateji ve Pazarlama Direktörü Dr.Deniz Kite Güner “Sürdürülebilirlik dediğimizde var olanı koruyup, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmaktan bahsediyoruz“ dedi. Toplantının konuşmacılarından Alarko Holding ve Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Yönetim Kurulu üyesi olduğu Alvimedica’nın neden UN Global Compact imzacısı olmayı seçtiğine, bu ortaklıkla ilgili edindiği deneyimlere ve bir işkadını olarak, sürdürülebilir barış ve işe nasıl destek verdiklerine değindi. UN Global Compact’in 2013 yılında oluşturulan platformu “Barış İçin İş Dünyası”na Türkiye’den katılan ilk şirket olmaktan gurur duyduklarının altını çizen Alaton, İşin dengesiz pazarlarda büyümediğini, İş’in tarafsız olması gerekliliği , din, dil, etnik köken, cinsiyet gibi faktörlerden bağımsız, küresel vizyonla çalışan şirketlerin sürdürülebilir olacağınının üzerinde durdu.