Girne Amerikan Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi, Hemşirelik ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün ‘Güçlü toplumun temeli mutlu ve sağlıklı çocuk ve insanlardır’ sloganıyla tüm kesimlere örnek olacak sosyal sorumluluk projesi Uçan Melekler-Flying Angels yaşlı ve çocuk bakım ve destek projesi güçlenerek devam ediyor.

Üniversite-Toplum bütünleşmesini sağlayan Uçan Melekler - Flying Angels’ın hedefi toplumun tüm kesimlerine hizmet götürerek yardıma muhtaç kesimler ile yaşlıların ve çocukların bakımı yanında eğitimlerini sağlamak.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin üç farklı bölümüye işbirliği halinde yürütülen projenin en büyük ayağı Okul Öncesi Öğretmenliği’nin de dahil olduğu evde çocuk bakımı projesi.

Projeye destek çığ gibi büyüyor

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Azize Ummanel  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölümün projeye verdiği destek ve öğrencilerle yapılan işbirliği ile gitgide artarak büyüdüğünü söyledi.

Okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri çocuk gelişimi, oyun gelişimi, çocuk ruh sağlığı ve anne baba eğitimi gibi temel dersler alarak çocuklarla bire bir çalışarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı da yakalayabiliyorlar.

İhtiyacı olan ailelere verilen bu hizmet ile okul öncesi öğretmenliği bölüm öğrencileri kendilerini geliştirirken aileler de çocuk bakımı konusunda daha yetkin kişilerle çalışma imkanı buluyor.

Proje kapsamında yardım ve hizmet almak isteyenler Proje Koordinatörlüğünden Günay Beyzade’ye 0548 830 06 18 no’lu telefondan doğrudan ulaşabiliyor.

Bunun yanı sıra  www.gauflyingangels.com adresinden de ayrıntılı bilgi veriliyor.

Amerikan Koleji Çocuk Karnavalı’nda

Öte yandan Uçan Melekler - Flying Angels 23 Nisan günü Girne Amerikan Koleji’nin düzenleyeceği 1. Çocuk Karnavalı’nda yerini almaya hazırlanıyor.

Okul Öncesi Öğretmenliği bölüm öğrencileri tarafından çocuklar için hazırlanan etkinlik tüm çocuklara açık olacak şekilde organize ediliyor.