Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Smart Health bünyesinde hizmet veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Arzu Tavukçuoğlu, pandemi sürecinde normalleşmeye girerken fizik tedavi merkezleri ve vücut tepkimeleri üzerine değerlendirmede bulundu. 

GAÜ Smart Health bünyesinde hizmet veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapisti Arzu Tavukçuoğlu, insanların pandemi sürecinden normalleşme sürecine girdiği günümüzde, evlerinden yavaş yavaş çıkması ve vücudun tepkimeleri hakkında;  “Uzun geçen karantina sürecinden sonra durumların iyileşmesi yeni vaka bulunmaması üzerine devletimiz kademeli olarak açılım kararı almıştır. Bu bağlamda uzun süredir kapalı olan fizyoterapi klinikleri de tüm önlemlerini alarak hasta kabulüne başlamıştır. Tabii uzun geçen karantina süresince insanları aktif tutmak adına derneğimiz ve bizler; gerek danışanlarımızı, gerekse halkımızı aktif tutabilmek için videolar ya da canlı yayınlarla egzersiz önerilerinde bulunduk. Bu bağlamda herhangi bir hareket kısıtlanmasının olmadığı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Arzu Tavukçuoğlu, yeni  normalleşme hayatında GAÜ Smalth Health’in  Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğü ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Birliği’nin aldığı kararlar doğrultusunda açılma kararı aldığını belirtti.

Tavukçuoğlu son olarak hastaları ile olan tedavi süreci hakkında ;  “Kurumumuzun almış olduğu karar neticesinde hastalar tedaviye randevu ile alınacak. Randevular telefon ile bildirilecektir. Tedaviye başlamadan önce hastanın Tedavi Seansı Onay Formunu dolduracaktır, ateşi ölçülecektir, hastalar arası randevu süresi 90 dakika ara olacak şekilde verilebilecektir. Her hastadan sonra dezenfektasyon işlemi gerçekleştirilecektir. Tüm önlemlerimizi alarak hastalarımızla birlikte tedavi sürecini ilerleteceğiz” dedi.

GAÜ Smart Health Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi ve randevu için, [email protected] mail adresi yada 0548 830 05 89 numaralı telefona GAÜ Smart Health Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında ayrıntılı bilgi ve randevu için, [email protected] mail adresi yada 0548 830 05 89 numaralı telefona başvurulabileceği ifade edildi.