GAÜ rektörü Öztürk, Kıbrıs yükseköğretimini Ordu'da temsil etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığında ki heyet ile birlikte Türkiye’nin Ordu ilinde gerçkleştirilen KKTC Tanıtım Etkinliği’ne Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar adına GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk katıldı.

 

Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen ve Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Kaymakamları, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, STK temsilcileri ile çok sayıda basın ve davetli katıldı.

 

Ziyaret ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Ordu programına Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar’ı temsilen katıldığını belirterek, organizasyonda samimi bir ortam içerisinde çok güzel etkileşimlerde bulunduklarını söyledi. Öztürk açıklamasının devamında ise; “Kıbrıs Üniversiteler Birliğinin gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları daha yakından anlatabilme imkanı bulurken, gerek sayın Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bizleri çok güzel karşıladı. Bu ziyaretin bir sonraki aşaması Eylül’ün ikinci haftası Kıbrıs’ta olacak.” dedi.


Öztürk ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Ordu Üniversitesi ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ile bir araya geldiklerini ifade ederek, planladıkları projeler üzerinde toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.  Öztürk devamında; “KKTC Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan heyet dahilinde çok güzel işbirlikleri ve güzel etkileşimler ile Kıbrıs Üniversiteler Birliğini temsil ettiğimizi düşünüyorum. Kıbrıs Yükseköğretimi hakkında da bilgileri aynı zamanda kendilerine vermiş olduk.” dedi.