Kıbrıs ve Türkiye'deki Lise Öğrencileri Amerika Eğitim Hayallerine GAÜ Okullar Grubu Desteğiyle Başlayabilecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kıbrıs ve Türkiye'deki akademik açıdan başarılı lise öğrencilerine Arizona Üniversitesi ortaklığıyla Arizona Akademi (UArizona Academy) adlı erken üniversite programı ortaklığını duyurdu.

Arizona Üniversitesi Global İlişkiler Başkan Yardımcısı Brent White konu ile ilgili olarak;

"Neredeyse bir gecede, üniversiteler online sisteme geçmek zorunda kaldı. Uluslararası öğrencilere kendi ülkelerinde; evlerinde güvende kalırken çalışmalarına devam etme imkanı sunmaya ve Amerika’da eğitim hayallerini gerçekleştirmelerine yardım etmek istiyoruz. Koşullar ne olursa olsun," dedi.

GAÜ Okullar Grubu, Kıbrıs ve Türkiye'de bulunan;The American College (Girne), The Future American College (Lefkoşa) ve Girne Koleji adı altında Türkiye’de faaliyet gösteren tüm liseleri dahil olmak üzere birçok eğitim kurumunu bünyesinde barındırıyor.

Arizona Akademi’nin, lise öğrencilerine sağlanan özel bir program olduğu ve lise öğrencilerine öğrencilikleri süresince 30 üniversite kredisi’ne kadar eğitim alma fırsatı sunduğu belirtildi.

GAÜ Okullar Grubu’nun katkılarıyla öğrenciler, Arizona Üniversitesi'nin lisans gereksinimlerini karşılayacak online kurslara kadar, lisans kredisi kazanabilecek veya Amerika’da diledikleri başka bir okula kredilerini transfer edebilecekleri ifade edildi. Arizona Akademi, öğrencilere doğrudan yüksek kaliteli ve tam akredite online Arizona Üniversitesi dersleri sunarak, başarılı öğrenciler için üniversite eğitimlerini hızlandıracağı bildirildi.

Öğrencilerin, Arizona Akademi aracılığıyla aldıkları dersler için, Arizona Üniversitesi transkripti alacağı ve Arizona Üniversitesi veya başka bir ABD üniversitesinde eğitimlerine devam etme seçeneğine sahip olacakları vurgulandı.