Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), uluslararası anlaşma vizyonuna Nijerya’dan 2 devlet üniversitesini ekledi.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, dün, Nijerya’nın devlet  üniversitelerinden Enugu State University of Science & Technology ve Crawford University’leri ile işbirliği protokolü imzalandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen anlaşma ve imza törenine Girne Amerikan Üniversitesi adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, Enugu State University’i temsilen Prof. Ogbonna Cyprain Onyeji ile Crawford University’i temsilen Prof. Samson Adenola Ayanlaja hazır bulundu.

Vehbi imza töreninde yaptığı konuşmada, yaptıkları protokol sayesinde kendi ülkelerinde başarılı olan öğrencilerin GAÜ’de okuma imkanı yakalayabileceklerini söyledi.

30. yılına hazırlanan GAÜ’nün akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısını 150’nin üzerine çıkardığına işaret eden Vehbi, eğitim adası olma yolunda ilerleyen KKTC’nin hassasiyetlerini gözeterek uluslararası alanda işbirliği protokollerini sürdüreceklerini kaydetti.

PROTOKOL NE GETİRİYOR?

Protokole göre, Nijerya’dan Girne Amerikan Üniversitesine gelmek isteyen öğrenciler, ilk yıllarını Enugu State University of Science & Technology ve Crawford University’lerinden birinde okuyacak ve iyi bir ortalama yaptıkları takdirde KKTC’ye gelerek sonraki 3 yıllık eğitimlerini GAÜ’de sürdürebilecekler.