​​​​​​Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 37'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Akpınar, yazılı mesajında şu ifadeleri kullandı;

ilelebet varlığımız olan yurdumuz,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin; otuz yedinci yaş gününe gurur ile ulaştık. Geçtiğimiz yüzyılda, ulusların direniş ve bağımsızlık şecereleri arasında en müstesna örneklerinden birinin adını koymuş, kendilerinden sonraki nesillere aziz bir vatanı emanet etmiş, varoluş mücadelesinde; her safhada mücadele vererek savunmuş kahramanlarımızın, yine aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Onların; 'En değerli rütbe şehitliktir' diyerek, kuşaktan kuşağa onur ve kahramanlıklar ile devrettiği; varlığımızı temin eden tüm ulusal değerler, artık bizim ve sonraki nesillerimizin sorumluluğundadır. Bunun sonsuz farkındalığında 'Köklerimizin Gücü'nün Kıbrıs Türkü’ne yol göstereceğine, himaye edeceğine yönelik inancımızı koruyoruz. 'Cumhuriyetimizin 37'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun'. En mutlu olsun, hayırlara vesile olsun, daim olsun."

Girne Amerikan Üniversitesi'nden Diğer Kutlama

 

Kurucu Rektör Serhat Akpınar'ın 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı mesajının yanı sıra, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar da yayımladığı mesaj ile kurum adına dilek ve duygularını ayrıca paylaştı. Haydar, yazılı mesajında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 37'inci yılını akademik ve idari kadro olarak gurur ve mutlulukla kutladıklarını belirterek; Cumhuriyetin sarsılmaz bir kurumu olarak, yollarına kararlılıkla devam edeceklerini de bildirdi.