GAÜ İletişim Fakültesinden “1 Kitap 1000 Umut” sosyal sorumluluk projesi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri;  Doç. Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak ve Dr. Nimet Harmancı tarafından yürütülen kampanya dersleri kapsamında “1 Kitap 1000 Umut” konsepti altında Girne Amerikan Üniversitesi kampüsü içerisinde kitap toplama etkinliği düzenlendi.

GAÜ kampüsünde düzenlenen etkinlik büyük ilgi görürken, etkinlikte ve 2018-2019 Bahar dönemi içerisinde öğrenciler tarafından toplanan tüm kitaplar, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kitap okuma alışkanlığının artırılması ve kitaba erişimi olmayan çocuk ve yetişkinlerin kitaba ulaşabilmelerini sağlamak amacı ile sokak kütüphaneleri projesinine destek olmak amacı ile Lefkoşa Türk Belediyesine teslim edilecektir.

 

“Kitaplarımızı gönderiyoruz, geleceğimizi paylaşıyoruz” kitap toplama etkinliğinde açıklamalarda bulunan GAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feriha Dikmen  Deliceırmak ve Öğretim Görevlisi Dr. Nimet Harmancı; KKTC’de kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve ihtiyacı olan herkesin eşit şartlarda kitaba kavuşmalarını sağlamak, herkese her yerde kitap okutmayı sevdirmeyi hedeflemek amacıyla yapılan “1 Kitap, 1000 Umut” sosyal sorumluluk projesinin önemine dikkat çektiler. Doç Dr. Deliceırmak ve Dr. Harmancı yaptıkları ortak açıklamada; “Kitap okumak, en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Okuyan kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme ve doğru değerlendirme yeteneği kazandırır. Çok okuyan kişiler zengin kelime dağarcığına sahip olurlar. Hikmetli, etkileyici, inandırıcı ve güzel konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki uyandırırlar. Kitap okuyan insanların başka insanlarla ilişkileri güçlenir. Sosyal ilişkileri ve dünya görüşleri zenginleşir. Kitap okumak insanın düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini arttırır. Hayal gücünü geliştirir, zihni açar. Yenilikçi ve yaratıcı olma kabiliyetini körükler. Kitap okuyanlar daha hoşgörülü, sabırlı, uzlaşmacı ve vizyon sahibi olur”. İnsanların tek başlarına üstesinden gelemeyeceği sorunlarda maddi, manevi güçlerini, bilgi, deneyim, düşüncelerini birleştirerek sorunları yok etmeye veya en aza indirmeye çalışması günümüzün en önemli unsurları arasında yer almaktadır. Yardımlaşmanın gerçekleştiği toplumlarda huzur, mutluluk ve başarı sağlanır. Böyle toplumlarda insanlar arasında dostluk duyguları kuvvetlenir. Bu bağlamda Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler bölümü ders kapsamında yürütülen “1 Kitap, 1000 Umut” kitap toplama sosyal sorumluluk projesi öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmüş ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sokak kütüphaneleri projesinine destek olmak amacı ile 350 kitap toplanmıştır. Ders kapsamında yer alan öğrencilere ve projeye destek olan herkese teşekkürlerini ilettiler.