Uluslararası üniversite sıralamalarının dikkate alınan en önemli referanslarından birisi olan, Fransa merkezli "Eduniversal Ranking 2020" değerlendirme sonuçları açıklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sağlık Yönetimi alanında Dünya sıralamasında en iyi 100 üniversite içine girerek, 95`inci sıraya yerleşti.

Elde edilen uluslararası başarılı sonuçların ardından GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar yaptığı açıklamada, bu başarıda emeği ve katkısı bulunan akademik- idari kadro ile GAÜ öğrencilerini kutlayarak; "Eduniversal Dünya Üniversiteleri değerlendirme sonuçlarını, güzel haberlerle almaya başladık . GAÜ olarak Sağlık Yönetiminde dünya sıralamasında geçen sene olduğu gibi yine ilk 100 içerisinde tamamladık. Fakültemizin değerli akademisyenlerini, rektörlüğümüzü, mezunlarımızı ve öğrencilerimizi üstün çalışmaları için tebrik ediyorum. Gerçek olan; GAÜ`nün vakur bir kararlılık ile sergilediği, kurumsal ve akademik niteliğindeki “Ulusal ve Uluslararası yaşam ve bilim üssü” hedefinin, ne pahasına olursa olsun gerçekleştirileceğidir. 35`inci yılımızda güven ve başarımızı tazeleyerek, ellinci yılımıza koşuyoruz. Bu ve benzer başarı örnekleri, bizim ilk günden beri özgün öykümüzdür. Bazıları için şaşırtıcı, bizler içinse; her an söylediğimiz gibi yalın gerçekliğimizdir. 35. yılımızın eşiğinde göz kamaştırıcıdır. Gurur duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.