Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), global eğitim hizmetlerini geçtiğimiz aylarda tanıtımını gerçekleştirdiği “Arizona Üniversitesi Kıbrıs Global Kampüsü” olarak da sürdürmeye devam ediyor.  

Konuyla ilgili Arizona Üniversitesi Kıbrıs Global Kampüsü’nden yapılan açıklamada, Globalleşme kapsamında dünyanın farklı ülkelerindeki kampüslerinde eğitim veren GAÜ’nün, farklı ülkelerdeki yerleşkeleri ve eğitim kalitesiyle dünya çapında bir marka olmasının yanında, tüm dünya ülkelerindeki öğrenciler tarafından tercih edilen bir üniversite haline geldiğine vurgu yapıldı. Verdiği kaliteli eğitimin ve bir dünya markası oluşunun paralelinde büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam eden GAÜ’nün, son hamle olarak globalleşme kapsamında bir adım daha atarak Arizona Üniversitesi ile iş birliği içerisine girdiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise şunlara değinildi;

“Arizona Üniversitesi, ABD'nin Arizona Eyaleti’nin Tucson şehrinde bulunan üst düzey bir devlet araştırma üniversitesidir. Arizona Üniversitesi, U.S. News ve World Report tarafından “En İyi 100 Küresel Üniversite” sıralamasında yer almakta. Arizona Üniversitesi, ABD'deki 62 önde gelen kamu ve özel araştırma üniversitelerden oluşan “Amerikan Üniversiteleri Derneği” üyesi olmasının yanında, disiplinlerarası burs ve girişimci ortaklıkların sınırlarını ilerletmesiyle biliniyor. Arizona Üniversitesi ayrıca,  NASA ile yapılan her uzay misyonun bir parçası olan ve NASA araştırmaları için en çok destek alan dördüncü devlet üniversitesi konumunda yer almaktadır.”

Girne Amerikan Üniversitesi ile Arizona Üniversitesi arasında yapılan iş birliğinin lisans ve yüksek lisans öğrencilerine sağlayacağı avantajlar ile ilgili yapılan açıklamada; içerisinde bulunduğumuz Covid-19 Pandemi sürecinde öğrencilerin, en iyi eğitimleri almanın yanı sıra, şu avantajları da kullanabilecekleri bildirildi;

“Öğrenciler, lisans eğitimlerinin 1 yılını GAÜ kampüsünde tamamladıktan sonra ister 1 sömester isterlerse 3 yıl Arizona kampüsünde eğitimlerine ayrıcalıklı eğitim ücretleri ve bursluklarla devam edebileceklerdir.”

Son Başvuru 3 Ağustos!

Arizona Üniversitesi Kıbrıs Global Kampüsü başvuru koşulları ilgili yapılan açıklamada ise, başvuruda bulunacak öğrencilerin lise diplomalarının 70/100 ortalamaya sahip olması ve İngilizce yeterlilik noktasında ise; IELTS’de 6.0 ve üzeri, TOEFL’da ise 70 ve üzeri puana sahip olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, aday öğrencilerin arizona.gau.edu.tr adresi üzerinden ön başvuru yapabileceği belirtilen açıklamada, son başvuru tarihinin 3 Ağustos 2020 Pazartesi olduğu vurgulandı.