GAÜ Atatürk’ü, düzenlenen tören ve programlar ile andı

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Eğitim Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü,  ölümünün 79’uncu yılında düzenlediği  tören ve etkinlikler ile andı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni ilk olarak, GAÜ Rektörlük Binası önündeki,  Atatürk Büstü alanında, Atatürk’ün edebiyete intikal ettiği saat olan 09.05’de,  Saygı  Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başladı. Daha sonra anma programına, GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de  devam edildi.

GAÜ Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen tören, GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Mehmet Arslan’ın açılış konuşması başladı. Arslan açılış konuşmasında, GAÜ olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında, özlem, minnet ve saygıyla andıklarını belirtti. Atatürk’ü bir kaç dakika içinde anlatmanın çok güç olduğunu belirten Arslan, Atatürk kimdir diye sorulduğunda; Atatürk’ün büyük bir devlet adamı, dahi, askeri bir deha ve dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisidir denilebileceğini söyledi.


Açılış konuşmasının ardından,  Prof.Dr. Müzeyyen Güler, “Atatürk ve Türk Kadını” konulu konuşma ve arka plan slayt gösterisini gerçekleştirdi. Progamında devamında ise, GAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Nejat Sefercioğlu’nun kendi kaleminden “Güneş Balçıkla Sınavmaz” isimli şiiri, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bayram Küçükoğlu’nun katkılarıyla hazırlanan Ulu Önder Atatürk hakkındaki sinevizyon gösterisi, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Gonca Senay Yavuz, Behçet Necatil’e ait “Atatürk’ü Duymak” şiiri, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Olga Pilli ve Yrd.Doç.Dr.  Münevver Kata’nın, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Osman Sever öncülüğünde, Eğitim Fakültesi ve Dans Kulübü öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan video ve dans gösterisi, GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Sönmezler’in öncülüğünde, Öğretim Üyesi Dr. Deniz Sever ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla Atatürk’ün sevdiği şarkılar sunuldu.