Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.  Muharrem Özdemir, Dünya Sağlık Örgütü tarafından  “pandemi” olarak ilan edilen ve dünyanın 10  farklı ülkesinden katılımcıların yer aldığı;  Covid19’un değerlendirildiği programa katılarak  KKTC’yi ve gündemi ele aldı.

 GAÜ İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr.  Muharrem Özdemir; İtalya, Japonya, Fransa, İngiltere, Amerika, Rusya, İspanya, Çin ve KKTC gündeminin konuşulduğu proramda yer aldı.

Yrd. Doç.Dr. Muharrem Özdemir KKTC gündeminde; “Toplam kaybedilen hasta sayısı iki ve  ikiside Alman Turist.İyileşen hasta sayısı yirmi dokuz, yurt dışından ülkemize gelen ve karantina da tutulan vatanaşlarımızın sayısı da sekiz yüz  yetmiş üç olarak belirlendi. Bilindiği üzere virüs ilk olarak Gazimağusa’da bulunan bir otelde Alman Turist kafilesinde tespit edildi. Ardından Londra’dan ülkemize gelen iki Kıbrıslı Türk vatandaşımıza tespit edildi” ifadelerini kullandı.

 “BAKANLAR KURULU’NDAN TEDBİR”                            

Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir, vaka sayılarının ülkede görülmesinin hemen ardından Bakanlar Kurulu’nun toplanarak bir dizi önlem aldığını belirtirken; “ Alınan tedbirlerin en başında bilindiği üzere Nisan ayında KKTC’de gerçekleşek olan Cumhuraşkanlığı seçiminin ertelenmesi yönünde oldu. Okullar örgün eğitimden online eğitime geçti. Hemen ardından  elzem olmayan iş yerleri risk artmadan kapatılarak, devlet daireleri ile ilgili idari izinlere çıkartmalar başlandı. Hemen ardından genel olarak kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısmi sokağa çıkma yasağı; market, hastane, eczane ve devlet dairelerinde ki acil ihtiyaçlar dışında sokağa çıkma yasağıydı. Yakın bir zamanda da 21:00-06:00’ya kadar tamamen bir sokağa çıkma yasağı var. Yani gezmek için sokağa çıkamıyorsunuz.  Halkın büyük bir kesimin kuralları ihlal etmediğini de görmekteyiz. Bunun dışında hükümet tarafından karantina merkezleri kurularak çok gerekli ve sert tedbirler alındı” dedi.

Özdemir, ekonomik tedbir bağlamında, beş bin Tl’nin üzerinde maaş alanlarla ilgili %25 ve %56arasında kesintiye gidildiğini kredi ötelemelerinin yapıldığını belirtti.