GAÜ 29’UNCU DÖNEM MEZUNLARI MUHTEŞEM BİR TÖRENLE DİPLOMALARINI ALDI

Yüksek Öğrenimde 30’uncu yılını kutlayan Girne Amerikan Üniveristesi’nin 29’uncu dönem mezunları Girne Amfitiyatroda gerçekleşen törenle diplomalarını aldı.



Girne Amfitiyatroda gerçekleşen mezuniyet töreninde, 100 ülkeden yaklaşık 900 mezun diploma alırken, törene, Meclis Başkan yardımcısı Ünal Üstel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, TC Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Mehmet Apak, TDP Girne Mileltvekili Zeki Çeler, YÖDAK Genel Sekreteri Derviş Refiker, TAK Müdür Neriman Saygılı, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Başkan Yardımcıları Cemile esenyel ve Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcıları, Akademizsyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.



Törende ilk konuşmayı yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ’nün, 30’uncu yılını kutlamaktan aldığı güçle, emin adımlarla 50’inci yıla doğru güvenle ilerlediğini belirtti. Farklı ülkelerden gelen ve GAÜ’deki eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrencileri, ailelerinden emanet aldıklarını kaydeden Ülker, bugün aldıkları bu emnaetleri, donanımlı eğitimli ve hayata hazır bireyler olarak uğurladıklarını kaydetti. Mezun öğrencilerden , hangi meslekte olurlarsa olsunlar her zaman kendilerine güvenmelerini ve en iyi olmak için çalışmalarını isteyen Sadık Ülker, aileleri ve mezunları kutladı.



GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ise konuşmasında, mezun öğrencilerin, bir yandan hayata atılmanı verdiği güven duygusunu taşırken, diğer yandan da , gelecekte önündeki uzun yolun belirsizliği nedeniyle endişelerve acaba hayatta başrılı olabilecek miyim kaygısını taşıdığını belirterek, mezunların GAÜ’den aldıkları eğitimin onlara geleceklerine büyük bir avantaj yaratacağını vurguladı. Önemli olanın mevki sahibi olmak değil, yaşamaya değer bir hayat sürmek olduğunu vurgulayan Vehbi, mezunlardan yaptıkları her işi layıkıyla yerine getirmeleri, insanlığa ve topluma iz bırakacak hizmetlerde bulunmalarını diledi. “Makam ve mevkilerin abartılarak önemsendiği, hizmet etmek için var olan görevlerin prestij, bu görevleri yerine getirmek için verilen yetkilerin iktidar olarak algılandığı,bu görevlere erişmek uğruna şahsiyetlerin çiğnenebildiği bir kültür içindeyiz. Bu kültürün etkisiyle hareket eden insanlar tarihe iz bırakamaz. Hem KKTC hem de TC’deki birçok sorunun kaynağında da bu kültür vardır” diyen Vehbi, önemli olanın bir makama gelmek değil, görevi layıkıyla yerine getirmek olduğunu



vurguladı. Görevleri makam ve araç olarak görürseniz şahsiyetinizi ve değerlerinizi kaybetmeniz kaçınılmaz olur ve hiçbir maddi kazanım buna değmez”diyen Vehbi, mezunlara yeni yaşamlarında başarı ve mutluluk diledi..

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise konuşmasında, yüksek öğrenimde 30’uncu yılını kutlayan GAÜ’nün Girne kentine eğitim yanında, sosyal ve kültürel yaşamda da önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, yeni mezunların , ülkelerine döndüklerinde , Girne ve üniveristelerinin birer gönüllü elçisi olacağını ifade etti. Mezunlardan, gelecekteki yaşamlarında , yapacakları her işte insan odaklı olarak çalışmalarını,insana, hayvanlara ve çevreye duyarlı olmalarını ve burada edindikleri tecrübelerle dünya barışına katkı koymalarını dileyen Güngördü, tüm mezunları ve ailelerini kutlayarak başarı ve mutluluk diledi.



Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise konuşmasında, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencileri kutlayarak, öğrencilerin, dünya çapında küresel bir yüksek öğretim kurumundan mezun olduğunu belirtti. GAÜ’nün 30’uncu yılını sonlandırdığı ve 50’inci yıl Meşalesini yaktığı bu akademik yılda , alanında otorite olan uluslararası akreditasyon kuruluşlarından aldığı onaylar ve uluslararsı programlardan aldığı derecelerle kendisini kanıtladığını dile getiren Akpınar, üniveristenin 50’inci yılında hedefinin 5 kıta tek üniveriste vizyonu olduğunu vurguladı. Aralarında Mileltvekilleri, CEO’lar, Akademisyenler, Parlamenterler ve mesleklerini başarıyla yürüten GAÜ mezunlarının 15 bin kişiden oluşan küresel bir aile olduğunu dile getirerek yeni mezunlardan okullarıyla bağlarını koparmamalarını isteyen Akpınar, yeni mezunların da üniveristenin gururu olacağını belirtti. Konuşmasının sonunda, mezunlardan, yeniliklere açık olmaları , kendilerini geliştirmeye ve eğitimlerine devam etmelerini , hedeflerine ulaşmak için , zorluklardan yılmadan çok çalışmalarını isteyen Akpınar, tüm mezunlar ve ailelerini kutlayarak başarı ve mutluluk diledi.

Gecede daha sonra mezunlar, Pharrell Williams’ın Happy adlı şarkısı eşliğinde dans ettiler.



Törende, eğitime yaptığı katkılarla bilinen, Ürdünli işadamı ve eski parlamenter Doktor Anwar Al-Eyadeh’e onursal doktora payesi verildi.

Doktor Anwar Al-Eyadeh gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Onursal doktora payesi almaktan onur duyduğunu belirterek, üniversiteden uluslararası standartlarda bir eğitim alarak mezun olan öğrencilere yaşamları boyunca başarı ve mutluluk diledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrasının müzik dinletisinin ardından mezunlar adına konuşmayı Rayyan Nassor Saleh yaptı. Rayyan Nassor Saleh, Tanzanyadan yüksek öğrenim için Kuzey Kıbrıs’a geldiğini anlatarak, 4yıl önceülkeye geldiklerinde herşeyin kendilerine yabancı olduğunu ancak zamanla GAÜ’nün 2’inci evleri, burada edindikleri dostlarının ise aileleri olduğunu belirtti. Girne Amerikan Üniveristesinden aldıkları eğitimle bu gün hayta atılan mezunların, ülkelerinde ve dünyada geleceği şekillendireceğini söyleyen Saleh, Girne Amerikan Üniveritsesinde edindikleri dostlukları asla unutmayacaklarını ve her zmaan Kuzey Kıbrıs ve üniveristelerinin birer elçisi olarak çalışacaklarını kaydetti.



Törenin devamında, okul birincileri, Uğur Uysal Yorulmaz, Kehinde Gbolan Somoye, Fatemeh Nouban ,Olena Astakova Filiz kaya , Nana Firdausi Mohammed, üniveristenin birinciler kütüğüne isimlerini çaktı.

Ayrıca Törenin devamında, GAÜ’den mezun olan doktora, yüksek Lisans , lisans ve ön lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olma hakkı kazanan öğrencilere diplomaları verildi.