Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve Nijerya Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı Gideon Jude, Nijeryalı öğrenciler için burs destek programına imza attı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Başkanlık ofisinde gerçekleşen toplantının ardından imzalanan  burs destek programı ile ilgili açıklamada bulunan Akpınar, bu programın asıl amacının 120 Nijeryalı gencin daha yükseköğretime yeniden  kazandırılması olduğunu belirtirek, akademik yönden başarılı bu öğrencilerin, eğitim devamlılığının sağlanması için bu tarz çalışmalar yapıyor olmaktan büyük mutluk duyduğunu ifade etti. Akpınar, GAÜ olarak her zaman başarılı öğrencilerin yanlarında olduklarını söylediği açıklamasında, bu tarz çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi.

Nijerya Ulusal Öğrenci Birliği Başkanı Gideon Jude yaptığı açıklamada, 120 öğrencinin yüksek öğretimle buluşmasından ve bunu Girne Amerikan Üniversitesi ile gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Üniversitenin sahip olduğu vizyon ve kalite ile birlikte öğrencilerin çok güzel şeyler başaracağını belirtirten Jude, bu burs programına ek olarak maddi nedenlerden dolayı okula devam edemeyen 17 öğrenciye de burs verilmesi ve eğitim devamlılığının sağlanmasının da, umut ve mutluluk verici bir durum olduğunu ifade etti.