Türkiye’den gelir gelmez, ülkenin dört bir tarafına 200 TL’lik sahte banknot dağıtarak, sahtekârlıkla para ve eşya temin etmekten zanlı Fuat Gürbulak aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.


   Sahtekarlıkla suçlanan Fuat Gürbulak, dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Gürbulak, işlediği suçlardan, ileride yargılanmak üzere üç ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. 


   Öte yandan, Girne ve Gazimağusa’da piyasaya sürdüğü sahte banknotlarla genellikle kadın iç çamaşırı, taytı ve parfümü alan Fuat Gürbulak’ın, Girne’de de fuhşa teşvik suçu işlediği belirtildi.


   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda gerçekleşen dünkü teminat duruşmasında, Savcı Hasan Çaltılı, meselenin olgularını aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mehmet Kortaç’ı tanık olarak dinletti.


   Tanık polis Mehmet Kortaç, zanlının, 8 Kasım 2012’de Türkiye’den ülkeye turist olarak geldiğini anımsattı ve 9 Kasım 2012’de Girne’den Gazimağusa’ya bir taksiyle geldikten sonra İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki toplam 10 iş yerine girerek sahtekarlıkla para temin ettiğini anlattı.


   Mehmet Kortaç, zanlının, A 054622524 seri numaralı banknotları tedavüle sürerek toplam bin 709 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti ve Girne ve Gazimağusa polis müdürlüklerinde zanlı aleyhine yürütülen soruşturmaların tamamlandığını kaydetti.


   Kortaç, mahkemeden, KKTC’de hiçbir bağlantısı olmayan zanlıyı, üç ayı geçmemek kaydıyla merkezi cezaevine göndermesini talep etti.


   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlıyı, üç ayı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.