Bölgenin yıllardır tek taraflı iyi niyet göstergesi olarak kapalı kaldığını belirten Oktay, “Burası artık çocukların gençlerin geleceği olsun, herkesin ekmeğini bulduğu yer olsun. “dedi.

Bölgenin halka açılan kısmını gezen Fuat Oktay’a Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter eşlik etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Çocuklarla tek tek ilgilendi. Hediyeler dağıttı.

Fuat Oktay, “Burası çocukların ve gençlerin geleceği olsun herkes ekmeğini buldun” dedi.

SES: Bu çocukların geleceği olsun artık burası… herkesin ekmeğini bulacağı işini bulacağı, KKTC dede çocukların gençlerin geleceği olacak bir yere dönüşür. Barışın da teminatı olsun KKTC’nin de aldığı karar bu başka bir şey değil Türkiye’nin de desteklediği karar budur. Sonuna kadar Herkesin mülkiyet hakkına da saygı gösterilecektir. Herkes de burada geleceğini bulsun ekmeğini bulsun. Böyle o kadar büyütülecek bir olay değil Son derece basit KKTC’nin zaten toprağı kendi egemenlik alanı içerisinde kendi hakimiyet alanında kendi kararıyla kapattığı bir yer Dolayısıyla şimdi çocuklara da açtı gençler açtı hemen yanı başındaki insanlara açtı. Tekrardan ekonomiye kazandırmaya çalıştı. Hep beraber canlandıralım burayı. Herkesin geleceği olsun KKTC’nin geleceği olsun.

Oktay, Maraş’ın bu kadar yıldır tek taraflı bir iyi niyet göstergesi olarak kapalı kaldığını vurguladı.

SES: Tamamen bir iyi niyet göstergesidir. Bütün bu barış görüşmeleri çerçevesinde tek taraflı iyi niyet göstergesinin bir sonucudur bu. Dolayısıyla 46 yıl bir iyi niyet göstergesi için gereğinden çok fazla bir süre yani böyle bir ekonomik değerin bu çocukların geleceğinden çalınması ne hakka hakkaniyete ne hukuka ne de uluslararası hukuka uygun değildir. Dolayısıyla inşallah güzel olacak. Çocukların geleceğini görüyoruz burada hayırlı olsun.

Fuat Oktay, daha sonra Türkiye’nin katkıları ile yapımı süren Acil Durum Hastanesinde incelemelerde bulundu. (MHA)