İngiltere’de sahibi olduğu Polly Peck International (PPI) şirketinden zimmetine 29 milyon sterlin (45 milyon dolar) geçirdiği gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum olan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir (71) temyiz aşamasını beklediği Belmarsh hapishanesinde Fransızca’ya merak sardı.

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, eşi Nur Nadir (28), Asil Nadir’i hapishanede ziyaret etti. Morali oldukça yüksek gözüken Asil Nadir, eşine “mahkeme kararının temyizde değişeceğini” düşündüğünü ve zor günlerin geride kalacağını söyledi. Asil Nadir’in hapishanedeki boş zamanını da Fransızcasını geliştirerek geçirmeye karar verdiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, Nadir eşi Nur Nadir’den Fransızca kitaplar istedi. Nadir’in özellikle Fransızca roman ve dil bilgisi kitapları talep ettiği de gelen bilgiler arasında.

Çiftçiler eyleme gidiyor

Bu arada KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Asil Nadir’in İngiltere’de hapis cezası almasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Hükümet olarak maddi ve manevi olarak Asil Bey’in yanındayız” dedi. Nadir’e ait Kıbrıs Medya Grubu’nu ziyaret eden Küçük, KKTC‘nin Londra Temsilciliği’ne talimat verdiğini ve Asil Nadir’le görüşülmesini istediğini kaydetti.

Asil Nadir’in yatırım yaptığı Güzelyurt bölgesinden üreticiler de Nadir’in hapis cezasını protesto etmeye hazırlanıyor. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Alican Kabakçı yaptığı yazılı açıklamada, Asil Nadir için kampanya çağrısı yaptı. Kabakçı, “Mahkum edilmek istenen Asil Nadir’in şahsında tüm Kıbrıs Türkleri’dir” dedi.


Kaynak/Milliyet