1.ULUSLARARASI ÇOCUK HALK DANSLARI FESTİVALİ DE DÜN AKŞAM BAŞLADI

BİRBİRİNDEN YETENEKLİ ÇOCUK VE GENÇLERİN GÖSTERİLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

FOLK-DER’DE 3 GÜN SÜRECEK ETKİNLİKLERDE HALK DANSLARI, MÜZİK, EL İŞLERİ VE KIBRIS KÜLTÜRÜNE DAİR DEĞERLER SUNULUYOR

 Başkent Lefkoşa, halk dansları ağırlıklı kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Lefkoşa Folklor Derneği’nin (FOLK-DER) bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Kültür Sanat Günleri, dün akşam başladı.

FOLK-DER, Gençlik Merkezi ve Göçmenköy-Taşkınköy Halk Dansları Derneği (GÖÇ-TAŞ) organizesinde birincisi düzenlenen Uluslararası Lefkoşa Çocuk Halk Dansları Festivali de dün gece Dr. Küçük Parkı’ndan Göçmenköy Parkı’na düzenlenen kortejle başladı. Daha sonra aralarında Türkiye’den gelen 2 grubun da bulunduğu ekipler gösteriler sundu.

GAZİ SET’TEN NOSTALJİ

FOLK-DER 13. Kültür Sanat Günleri’nin birinci gecesinde Gazi Set grubu nostaljik şarkılarını seslendirdi ve ardından “Kültürümüzde izi kalanlar” sahneye çıkarak Kıbrıs’a dair kültürel değerleri ve mesleklerini anlattı.
Daha sonra birbirinden yetenekli çocuk ve gençlerin yer aldığı FOLK-DER gruplarının halk dansları gösterileri beğeniyle izlendi.

Cumartesi gecesi tamamlanacak 13. Kültür Sanat Günleri boyunca kurulan stantlarda ziyaretçilere Kıbrıs’a özgü yiyecekleri tatma fırsatı sunuluyor.  Ayrıca velilerin el işleri de sergileniyor.

Lefkoşa’da Küçükkaymaklı bölgesindeki FOLK-DER binasının bahçesinde yer alan 13. Kültür Sanat Günleri’nin ilk gecesinde konuşan FOLK-DER Başkanı Ali Katipoğlu, 15. Yaşını kutlayan derneğin kültür sanat günlerinin de 13. Yılına ulaştığını; yüzlerce çocuk ve gencin dernek bünyesinde Kıbrıs Türk kültürünü öğrenip yaşattığını anlattı.

Katipoğlu, yan yana binaları olan FOLK-DER, HAS-DER ve FOGEM’in  kira sözleşmelerinin Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından uzatılmak istenmediğini de belirterek bu durumu eleştirdi.

ETKİNLİK PROGRAMI

FOLK-DER 13. Kültür Sanat Günleri’nde bu akşam Genç Yetenekler Kültür Sanat Derneği Keman Orkestrası konser verecek ve ardından MAGEM, HAK-DER, TUFAD ile FOLK-DER’in Feslikan, Çiftetelli, Kozan, Dillirga grupları sahneye çıkacak.

Etkinliğin son gecesi olan yarın gece ise FOLK-DER Ailesi Kıbrıs Şarkıları Korosu şarkılar sunacak. Ardından masterlerden oluşan Kıbrıslı Ağır Adımlar Halk Dansları Grubu, Gençlik Merkezi ve GÖÇ-TAŞ ekiplerinin halk dansları gösterileri yer alacak.

1.Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali etkinliklerinde ise bu akşam Gençlik Merkezi bahçesinde gösteriler sunulacak. Festivale Türkiye’den Nazilli ve Bursa ekipleri de katılıyor.

Tüm etkinlikler saat 20.30’da başlayacak.