Demokrat Parti Ulusal Güçler Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları, dün akşam düzenlenen törenle, bölge halkına tanıtıldı.

Törene, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Hasan Taçoy, Girne Milletvekilleri Esat Ergün Serdaroğlu, Özdemir Berova ve Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek’in yanısıra bazı üst düzey yetkililer ve bölge halkı da katıldı.

Törende yaptığı konuşmasında “Bizim vizyonumuz bölgemiz insanının, doğasının, tarihinin, kültürünün ve çevre sevgisinin üzerine kurulmuştur” diyen Feridun Kahramanoğlu, vizyonlarını hayata geçirmek için bölge halkından destek istediklerini belirtti.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ve törene katılanlar daha sonra Dikmen’i dolaşarak, halkla bir araya geldi.

DENKTAŞ: “VİZYONUMUZ DİKMEN’İN BİR ÜNİVERSİTE KENTİ OLMASIDIR”

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş törende, Dikmen bölgesi halkına hitaben konuşma yaptı.

Konuşmasına, “çok az bir farkla iki seçim kaybettiklerini” anımsatarak başlayan Denktaş, o dönemlerde “Dikmen bir üniversite kenti olmalıdır” vizyonunu ortaya koyduklarını, ancak Dikmen halkının başka sözleri değerlendirerek oy verdiğini, kendilerinin de buna saygı duyduğunu dile getirdi.

Dikmen’in Girne’ye bağlı olduğunu, ancak Lefkoşa’nın yükünü alabilecek en önemli kentlerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Denktaş, projelerin vizyonlara dayandırılmaması halinde anlamı olmayacağını söyledi.

KAHRAMANOĞLU: “FIRSAT EŞİTLİĞİ POLİTİKASINI UYGULAYACAĞIZ”

DP-UG Dikmen Belediye Başkan adayı Feridun Kahramanoğlu ise konuşmasında, Dikmen bölgesine yönelik vizyonlarını bölge halkıyla paylaştı.

Ekibi ile birlikte bölgede fırsat eşitliği politikasını uygulayacaklarını dile getiren Kahramanoğlu, “Belediyemiz için geliştireceğimiz fırsat eşitliği politikasına bağlı olarak, vatandaşlarımız bizi sorgulayabilecek, tüm köylerimiz olanaklarımızdan eşitlikçi bir anlayış çerçevesinde hizmet alacaklardır” dedi.

Kahramanoğlu, seçilmesi halinde, Dikmen Belediyesi bünyesinde Özel Yardım Birimi oluşturularak, evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına belediye hizmetlerini götüreceklerini de belirtti.

Tüm muhtarlıklardan oluşan Muhtarlar Konseyini kurup bölgenin sorunları ve çözüm önerilerini muhtarlarla beraber tartışıp sonuç üretmeyi hedeflediklerini anlatan Kahramanoğlu, “Hedefimiz köylerimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini ekonomik gelişime bağlı olarak yükseltmektir” dedi.