Lefkoşa, 9 Haziran 14 : Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ile belediye meclis üyesi adaylarının, bazı okul ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiği bildirildi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerine sabah, Doğan Ahmet İlkokulu’ndan başlayan CTP-BG Heyeti, öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu.

Öğretmenlerin çevre, gıda güvenliği ve bisiklet yolu konularındaki  sorularını cevaplayan Fellahoğlu, “Zor şartlarda görev aldık. Buna rağmen çalışanların maaşları ödenmişse, çemberler ve kavşaklar güzelleşmişse, Lefkoşa’ya bir nizam intizam gelmişse bunlar kısa süredeki başarılarımızdır ve bunları herkes görmelidir” dedi.

Bugün Lefkoşa’da 170 adet çukur bulunduğunu, bunların kaç santim derinlikte olduğuna kadar her şeyi bildiklerini belirten Fellahoğlu, “Daha büyük hedeflerimiz var. Yenilikçi, verimli projeler, akılcı çözümler ve yapacağımız köklü değişimler var. Önümüzdeki dört yıl içerisinde bu projeleri hayata geçirmek, başlattığımız projeleri bitirmek için sizlerin desteğini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HALK SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÖNÜNDE”

LTB’nin 19 şubesinden birinin Halk Sağlığı Birimi olduğunu söyleyen Kadri Fellahoğlu, kullanılan ve içilen suların  her ay rutin olarak kontrol edildiğini, dört kişilik bir ekibin her gün işyerlerini kontrol ettiklerini ve Devlet Laboratuvarı’nda tahliller yatıklarını, olumlu veya olumsuz kontrol sonuçlarını kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

Gıda güvenliğinin devletin yapması gereken bir iş olduğunu, ancak şu anda devletin de bunu yapmaya hazır olmadığını savunan Fellahoğlu, “LTB olarak Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile işbirliğinde kayıt dışı iş yeri tespit etme çalışması başlattık. Bu şekilde de bir ölçü de olsa, sağlıksız gıda satışının önüne geçmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Son ay haricinde, mevcut LTB Meclis Üyeleri ile uyum içerisinde çalıştığını söyleyerek tümüne de teşekkür eden Fellahoğlu, “yeni, genç ve yaratıcı bir ekiple” yola çıktığını belirtti ve CTP-BG’nin LTB meclis üyesi adaylarını tanıttı.

(ÖZ/ÖK) FOTOĞRAFLI