CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Kadri Fellahoğlu, gerçekleştirdikleri ekonomik yapılandırmayla LTB’nin bankalara olan borcun 2016’da kapatılacağını iddia etti.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Fellahoğlu, önceki gün Engelliler Haftası nedeniyle KKTC Özel Eğitim Vakfı'nı (ÖZEV) ziyaret etti. Fellahoğlu, ÖZEV Başkanı Ersin Görsay ve eğitmenlerle yaptığı görüşmede ÖZEV gibi kuruluşların toplumlardaki öneminin çok büyük olduğunu kaydetti.

Çökmüş bir mali yapı devraldıklarını belirten Fellahoğlu, 1 yıl içerisinde bankalara ve özel finans kuruluşlarına olan borçları yapılandırdıklarını, bu sayede LTB’yi yüksek faizli borçlardan kurtardıklarını, 2016 yılında bankalara olan borçların sıfırlanacağını söyledi.

Yaptıkları yapılandırma sayesinde devlet katkısından bir miktarını şu anda belediyenin kasasına düşürmeyi başardıklarını kaydeden Fellahoğlu, LTB’nin çek yasağından çıktığını 2016’da tüm devlet katkısının belediyeye kalacağı savundu..