TÖRENDE LTB PERSONELİ DE SERTİFİKA ALDI

HARMANCI: “KURSLAR, HEDEFLEDİĞİMİZ BATI STANDARTLARINA ULAŞMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

İZBUL: “YEREL YÖNETİMLERİN BU ALANDAKİ GİRİŞİMLERİNE DE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

 Sağlık Bakanlığı’nda görevli uzman hemşeriler tarafından verilen “evde bakım” ile “ilk yardım” kurslarında başarılı olan 29 kursiyere bugün sertifikaları verildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) personelinin de evde bakım ve ilk yardım konusunda sertifika aldığı törene Sağlık Bakanı Salih İzbul ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katıldı.

HARMANCI: “LTB’DE 65 YAŞ VE ÜZERİ BİREYLERİN EVDE BAKIMIYLA İLGİLİ CİDDİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen törende ilk sözü alan Harmancı, “Kursalar, hedeflediğimiz batı standartlarına ulaşmak için önemli bir adım” dedi, Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.

LTB’de yaklaşık 5 dönemdir 65 yaş ve üzeri bireylerin evde bakımıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütüldüğünü anımsatan Harmancı, “Bunu geliştirmeye, günümüz koşullarına adapte etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“2 BİN 800’ÜN ÜZERİNDE KİŞİ EVDE BAKIM HİZMETİNDEN YARARLANIYOR”

Mehmet Harmancı, 2 bin 800’ün üzerinde kişinin evde bakım hizmetinden yararlandığını belirtti.

Bu konunun ciddi bir ilgi ve alaka gerektirdiğini de sözlerine ekleyen Mehmet Harmancı, personelin eğitimlerinin günün koşullarına adapte edilmesi, sağlıkta yaşanan son gelişmelerin takip edilmesi, özel gereksinime ilişkin uygulamaların bu kurslarla sağlandığını söyledi.

“EMİNİM Kİ, 65 VE ÜZERİ BİREYLER PERSONELİMİZİN EĞİTİMLERİNDEN YARARLANACAK”

Personelin ilk yardım hizmetlerini sertifikalı olarak verebilmesi için de Sağlık Bakanlığı ile güzel bir işbirliği gerçekleştirdiklerini kaydeden LTB Başkanı Harmancı, “Eminim ki, 65 ve üzeri bireyler personelimizin eğitimlerinden yararlanacak” dedi.

Bu ve benzeri uygulamalarda yerel yönetimlerle merkezi hükümetlerin işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Harmancı, “Dünyada, özellikle Avrupa’da yerel yönetimler sağlıkta etkili konumda. İlerleyen dönemlerde eğer yerel yönetimler gerekli özerklik tanımlarına yasalarla kavuşabilirlerse ve katkı payları bu oranda artırılabilirse....Biz de personelimizi bu doğrultuda yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İZBUL: “LTB PERSONELİNİN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLAMAKTAN MUTLUYUZ”

Sağlık Bakanı İzbul, LTB personelinin eğitimine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Yerel yönetim olsun, merkezi yönetim olsun özellikle sağlık alanında hizmet ettiğimiz kesim insandır” vurgusunda bulundu.

“Yerel yönetimlerin bu alandaki girişimlerine destek vermeye hazırız” diyen Bakan İzbul, kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.

“KEŞKE OLANAK OLSA DA....”

Salih İzbul, “Bundan sonra da üzerimize düşen görevi yerine getirmeye, olanaklarımızı ücret talep etmeden seferber etmeye hazırız. Edeceğiz de...Keşke olanak olsa da bütün insanlarımıza ilk yardım eğitimi verebilsek. Bu son derece önemli bir eğitim” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın ilk yardım ve evde yaşlı bakım gibi farklı dallarda da çalışmaları olduğunu kaydeden İzbul, bunu ada geneline yayma hedeflerine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) ile proje çalışmaları olduğunu söyleyen Bakan, AB’den destek gördüklerini kaydetti.

KURSLARDAN KİMLER YARARLANBİLİR?

Verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı’nda görevli eğitmen hemşireler Filiz Uzun ile Aynur Özkum İzveren’in verdiği ilk yardım ve evde bakım eğitimleri her ayın son haftasında yapılıyor; 1 hafta sürüyor.

Arzu halinde belediye, özel kuruluş ve kamu personeline verilen eğitimler Lefkoşa’daki Domuzcular Burnu Kentsel eğitim merkezinde 09.00- 15.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.