Kıbrıs Gönüllü Teşekküller Platformu, Ceza Yasası Fasıl 154’te yapılan düzenlemeyle, eşcinselliğin toplumda suç unsuru olmaktan çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu, topluma olumsuz yansımaları olabileceğini kaydetti.

Platform adına yazılı açıklama yapan Oktay Sadıkoğlu, Platform’a üye pek çok dernek, cemiyet, vakıf, sendika başkan ve temsilcilerinin söz konusu değişikliğe karşı çıkmakla birlikte hiçbir kişiye de kin ve nefret duymadıklarını kaydetti.

Sadıkoğlu, Bugün Birleşmiş Milletler’e toplam üye 192 devlet içerisinde eşcinselliği suç saymayan ülke sayısının oldukça sınırlı olduğunu ifade etti.

Sadıkoğlu, eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılmasına; ilgili insanlara duyulan rahatsızlık veya düşmanlık nedeniyle değil, toplumun genel sağlık ve mevcut neslinin psikolojik yapısının düşünülerek karşı çıkıldığını ifade etti.

Sadıkoğlu, “Genetik olarak buna sahip olan bireylerin toplumumuz içinde yadırganması ve bu yönde ciddi sıkıntılar olması hiçbir zaman söz konusu olmamıştır.

Zira, Kıbrıs Türkü saygılı ve hoşgörülü bir toplumdur” dedi.

Sadıkoğlu, kız ve erkek çocuklarının cinsel kimliğinin bilincine vardığı dönemde, sokak ortasında iki eşcinselin rahat tavırlarından olumsuz etkileneceğini belirterek, yasal düzenlemeye onay veren ya da çekimser kalanları, gelecek nesiller ve toplum açısından düşünmeye davet etti.

Sadıkoğlu, “Sonuç olarak; ülkemizde, Anayasa’mızda yer alan temel hak ve özgürlüklerin sınırlanmasını öngören madde 11 ile atfedilen sınırlamalar içerisinde öngörülen genel ahlak , genel sağlık gibi nedenlerle ancak temel hak ve özgürlüklerin sınırlanabileceği belirtilirken, ilgili yasal düzenleme ile eşcinselliğin suç unsuru olmaktan çıkarılması tüm yukarıda izah edilen değerler kapsamında ele alınmalı ve bireysel yarar ile toplumsal yararın söz konusu olduğu bu ortamda hangisinin terazinin üstünde olup olmadığı sorgulanmalıdır” ifadelerini kullandı.


Kıbrıs Son Dakika