Son iki kongrede Başbakan İrsen Küçük'ün kullandığını belirttiği "ben UBP'yi aile partisi olmaktan çıkardım" ifadelerini eleştiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, "UBP zaten çok büyük bir ailedir. Ben bu ailenin üyelerinden birisiyim. Başka bir partiye gidip de UBP'lileri çekmeye çalışmadım. UBP içerisinde siyasete başladım, UBP içerisinde bugünlere aralıksız devam ederek geldim" dedi.


UBP BÜYÜK BİR AİLEDİR...AİLENİN BİR FERDİ OLMAKTAN HER ZAMAN İFTİHAR ETTİM" 



Son iki kongrede Başbakan İrsen Küçük'ün  kullandığını belirttiği  "ben UBP'yi aile partisi olmaktan çıkardım" ifadelerini eleştiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, "UBP zaten çok büyük bir ailedir. Ben bu ailenin üyelerinden birisiyim. Ben bu aileye 1975'te parti kurulurken, köy kongreleri yapılırken girdim. 1976 seçimlerinde bilfiil milletvekili adayı olarak, sandıktan çıkarak, bu ailenin arasına girdim. Tam 34 yıl milletvekili, bakan, parti başkanı ve başbakan  olarak görev yaptım. Son 2 yıldan fazla bir süreden beridir de, yine adayı olduğum UBP'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak görev yapmaktayım. Dolayısıyla Sayın Başbakan, 'UBP'yi aile partisi olmaktan çıkardım' derken, bizi kastettiğini düşünüyorum. Ancak bu son derece yanlıştır. Bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan her zaman iftihar ettim. Cumhurbaşkanlığı seçimine girerken de UBP'nin adayı olarak girdim. Başka hiçbir partide aday olmadım, başka bir partiye gidip de UBP'lileri çekmeye çalışmadım. UBP içerisinde siyasete başladım, UBP içerisinde bugünlere aralıksız devam ederek geldim" dedi. 


"OLAYLARIN KİŞİSELLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖRMEKTEN ÜZÜLDÜM"


UBP'nin büyük bir aile olduğunu kendisinin değil, Başbakan İrsen Küçük'ün söylemesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu aile içerisinde olanların birbirlerini kucaklayarak, birbirlerine sevgi ve saygı göstererek bu günlere geldiğini, ancak kurultay öncesinde partinin sarsıntılar geçirdiğini, olayların kişiselleştirildiğini görmekten de üzüldüğünü sözlerine ekledi.