Lefkoşa, 19 Ağustos 14 (.): Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir’i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bulunç,  Ekim ayında ev sahipliğini Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yapacağı, Yaşar Üniversitesi, Mersin Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği “Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu” hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bilgi verdi. 

Bulunç bu sempozyumun Kıbrıs Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan 4. sempozyum olduğunu belirterek, sempozyumun amacının Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi bağlamında KKTC’nin hakları konusunu değerlendirmek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, bu gibi sempozyumların KKTC’de düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti ve yapılan değerlendirmelerin kitaplaşmasının gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli olduğuna işaret etti.

Bulunç, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na daha önce düzenlenen 3. sempozyumun kitabını da takdim etti.

(HA)