Umudumuzu yitirmedik
Cumhurbaşkanı Eroğlu, kalıcı bir anlaşma için çok fazla yol kat edilmediğini söyledi



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşma sağlanması için uğraştıklarını söyleyerek bugüne kadar çok fazla yol kat edilemediğini belirtti.

Eroğlu, “Umudumuzu yitirmeden devam ediyoruz. Kıbrıslı Rumların çok katı tutumları var. Bugün var olan gerçekler dikkate alınırsa yaşayabilir bir anlaşmaya varabiliriz” dedi.
KKTC vatandaşı olan herkesin, Anayasa’nın koruması altında olduğunu belirten Eroğlu, KKTC vatandaşlarının ortaklık devletinin de vatandaşı olması gerektiğini, bunun olmazsa olmazları olduğunu kaydetti.
Bu Pazar yapılacak yerel seçimlere de değinen Eroğlu, halkın demokrasi ortamında iradesini yansıtacağını, oylarını kullanacaklarını söyledi.

Eroğlu, Türk Barış Kuvvetleri (T.B.K.) Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Görüşmede konuşan T.B.K. Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na güven ve desteklerinin tam olduğunu belirtti. Işık, “Kıbrıs Türk halkının ne istediğini çok iyi biliyorsunuz. En iyisini yapacağınıza güvenimiz sonsuz” dedi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarı dileyerek, destekleri için teşekkür etti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği” Başkanı Bertan Zaroğlu başkanlığındaki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada da, adaya gelen ve vatandaş olan Türklerin vatandaşlığının Rumlar tarafından tartışılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti ve Kıbrıs’ta bir anlaşmanın, bugünkü şartlardan daha iyi şartlar sağlaması halinde anlam taşıyacağını söyledi.