“CHP’NİN KIBRIS’A BAKIŞ AÇISI BİZİ HER ZAMAN MEMNUN ETMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin Kıbrıs meselesine bakış açısının her zaman memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından organize edilen konferansa katılmak üzere KKTC’de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i kabul etti.

Tekin kabulde, KKTC’nin CHP için öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklere uygulanan tecridin kendilerini çok rahatsız ettiğini belirten Tekin, “Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, gücünü kullanarak mutlaka bu sorunu aşabileceğini, bundan sonraki süreçte de CHP olarak ayni hassasiyetle bu mücadeleyi destekleyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, Türkiye’nin köklü partilerinin Kıbrıs üzerinde politika belirlemesinin Kıbrıs Türkü’ne güç verdiğini belirterek, “CHP’nin Kıbrıs’a bakış açısı bizi her zaman memnun etmiştir” dedi.

Müzakerelerde elinin güçlü olması için Kıbrıs Türk halkının her zaman Ankara’dan gelecek desteğe baktığını vurgulayan Eroğlu, “Son zamanlarda müzakerelerde elimizi daha güçlü hissediyoruz. Türkiye’deki tüm siyasi partilerinin Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs Türk halkının geleceğine yönelik bakış açıları bizi çok memnun etmiştir” dedi.

Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Kıbrıs meselesine gösterdiği hassasiyetten memnuniyet duyduğunu da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kıbrıs konusunda kararların oy birliği ile alınmasının Türkiye’deki siyasi partilerin milli dava olarak görülen Kıbrıs konusunda bir noktada buluşabileceğini gösterdiğini de söyledi.

(ID/GUR) FOTOĞRAFLI