EROĞLU: "MÜTEAHHİTLERİN ALACAKLARI KONUSUNDA MALİYE BAKANLIĞI VE HÜKÜMET HASSAS DAVRANMALI"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cafer Gürcafer başkanlığındaki Kıbrıs Türk Müteahhitleri Birliği heyetini kabul etti.

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yaptığı konuşmada, kabulden dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etti.

Avrupa Birliği, UNDP ve Türkiye kaynaklı ihalelerde bir takım sıkıntıları olduğunu, bunun yanı sıra sektörün genel sorunları bulunduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıların da kendilerini çok rahatsız ettiğini ifade eden Gürcafer, “Bu konularda yaşadığımız sıkıntıları ve gelişmeleri size aktarmak, genelde düşüncelerimizi sizinle paylaşmak, sizin düşüncelerinizi almak için ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.

Örgüt olarak bunların aşılması için daha olumlu bir diyalog içerisinde olunması düşüncesinde olduklarını belirten Gürcafer, “Gelinen noktada bunu yapmamız kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün sorunlarının fazla olduğunu, bir kısmının kendisine de geldiğini söyledi.

“Bana en fazla gelen şikayetlerden bir tanesi de müteahhitlerin yaptıkları işin karşılığını Maliye’den almakta zorlandıkları yönündedir.  Bunlar ‘İşler yapılıyor ama Maliye parayı serbest bırakmıyor’ şeklinde  şikayetlerdir” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir müteahhidin, 5-6 bin lira için mazbatadan dolayı tutuklanmasının da üzücü olduğunu söyledi.

Müteahhitlerin alacakları konusunda hem hükümetin, hem de Maliye Bakanlığı’nın daha hassas davranması gerektiğine işaret eden Eroğlu, bu konuyu  Maliye Bakanı ile görüşeceğini belirtti.

Eroğlu, devletten alacaklı olanların , kendi kendilerini idame ettirebilmeleri için bu alacaklarını zamanında almasının önemine  işaret etti.

Annan Planı  döneminde  belli bir zaman diliminde hareketlenen inşaat sektöründe, daha sonra yaşanan durgunluk nedeniyle bazı müteahhitlerin iflas  ettiğini ifade eden Eroğlu “Bazı müteahhitlerin başlatmış olduğu ve yarım kalmış inşaatlar var. Bu inşaatların tamamlanması yönünde bazı çalışmalar yapılmıştı. Onların uygulamaya girmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

UNDP ve AB destekli işlerde de bazı davalaşmaların söz konusu olduğunu  kaydeden  Eroğlu, diyalog yoluyla bu sorunları çözecek formüllerin bulunması  düşüncesinde olduğunu  sözlerine ekledi.