Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği” Başkanı Bertan Zaroğlu başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kısa süres önce Reyhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve KKTC Hataylılar Derneği’nin birleşmesiyle kurulan “Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği”nin yeni yönetim kurulu üyelerini kutlayarak derneğin yeni adının da hayırlı olmasını diledi.

Adaya gelen ve vatandaş olan Türklerin vatandaşlığının Rumlar tarafından tartışılmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın, bugünkü şartlardan daha iyi şartlar sağlaması halinde anlam taşıyacağını söyledi.

Derneklerin birleştirilerek yeni bir derneğin ortaya çıkmasından dolayı da yönetim kurulu üyelerini kutlayarak, çeşitliliğin devlete güzellik katacağını ifade eden Eroğlu, özellikle ulusal davalarda kurum ve kuruluşların tavırlarının önemli olduğunu vurguladı.

ZAROĞLU

Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu da, çok yakın bir tarihte kurultay gerçekleştirdiklerini ve oluşan yeni yönetim kurulu ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini kaydetti.

Türkiye’den Kıbrıs’a 1974 sonrasında gelenler ve son yıllarda gelenlerin harmanlanmasıyla ortaya güçlü bir kadro çıktığını dile getiren Zaroğlu, ayrıca Derneğin adının da oy birliğiyle “Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği” olarak değiştirildiğini belirtti.