“HEP BİRLİKTE YOLUMUZU ÇİZECEĞİZ”

“HÜKÜMET ORTAKLARIYLA YARIN BİR ARAYA GELME İHTİMALİ OLABİLİR”

Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğine dair mektubunun kendisine ulaştığını, konuyu bugün Merkez Yönetim Kurulu’nda değerlendirdiklerini; yarın da Parti Meclisi’nin toplanacağını açıkladı.

Erhürman, hükümetin diğer ortaklarını istifa konusunda bilgilendirdiğini; bu akşamki gelişmelere göre yarın bir araya gelmeleri ihtimali olabileceğini ancak şu anda programlanmış bir görüşmeleri olmadığını söyledi.

Başbakan Tufan Erhürman, CTP MYK toplantısının ardından BRT canlı yayınına katılarak açıklama yaptı.

Serdar Denktaş’ın istifasının ardından da üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini kaydeden Tufan Erhürman, “Sayın Serdar Denktaş istifa ettiğine dair mektubu bana iletti” dedi.

Denktaş’ın basın toplantısı yapacağını söylediğini, dolayısıyla kendisinin bu konuda daha fazla birşey söylemesine gerek olmadığını kaydeden Erhürman, “Maliye Bakanı Sayın Denktaş’ın istifası Başbakanlık’a ulaşmıştır. Bu basına da yansıdığı için rahatlıkla söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Gelişmeleri CTP MYK’da değerlendirdiklerin, yarın da Parti Meclisi’nin toplanacağını kaydeden Başbakan Erhürman, “Hep birlikte yolumuzu çizeceğiz” diye konuştu.

Hükümet ortaklarıyla bir değerlendirme yapıp yapmayacağı sorusu üzerine Erhürman, HP’de toplantının devam ettiğini, öncesinde HP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a istifa mektubunun örneğini gönderdiğini, TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’le ise telefonda konuştuğunu ve durumu aktardığını açıkladı.

Erhürman, “Bu akşamdan sonra gelişmeleri takip edip gerekirse yarın bir araya gelme ihtimalimiz olabilir. Şu anda programlanmış bir görüşme yok” dedi.