EL-SEN: “HÜKÜMET NE ZAMAN KARAR ALDI… FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI VAR MI…”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “suyun ardından kablo ile elektrik de getirileceğine” ilişkin  açıklaması üzerine, hükümetten konuyla ilgili açıklama istedi.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yazılı açıklamasında, “Basiretsizliğin bu kadarı da artık fazla. Bu hükümet ne zaman TC’den kablo ile elektrik getirilmesine karar verdi? Ortada yapılmış herhangi bir fizibilite çalışması var mı? En önemlisi hükümetin bilgisi dahilinde olan ve halkımız bir yana, Bakanlar Kurulu kararı var mıdır? Varsa hangi tarihte resmi gazetede yayımlandı? Bu tür projelerin maliyeti nedir? Bu projeler Kıbrıs Türk halkına borç olarak yazılmıyor mu?” diye sordu.

Türkiye’den gelecek elektriğin fiyatının ne olacağı, yeni istihdam yaratıp yaratmayacağı, elektrik sektöründe çalışanların işlerini kaybedip kaybetmeyeceği konularında da açıklama isteyen Cesurer, Türkiye’den getirilecek suyun fiyatının ve kimin tarafından dağıtılacağının halen belli olmadığına da işaret etti.

Elektrik kesintilerinden AKSA Elektrik Üretim Şirketi’nin sorumlu olduğunu ifade eden Cesurer, “El-Sen enerji sorununun çözümü için KIB-TEK’in özerk bir yapıya kavuşturularak özel AKSA şirketinden garantili alım yönteminden vazgeçilmesini önerirken bunun gerekçelerini de ortaya koydu. Hükümet kanadından ne şimdi, ne de geçmişte ses çıkmadı” diye ekledi.