ERCAN'DA KAOS DEVAM EDİYOR

TERMİNAL YAPI : ERCAN'DA DEVLET KANDIRILIYOR. YETKİLİLER MÜDAHALE ETMELİ.

 Ülke tarihinin en öenmli özelleştirme uygulamalarından gösterilen ve ihalenin sonuçlandığı günden beri sorunları ile gündemden düşmeyen Ercan Havalimanı inşaatı ile ilgili yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü.
Özelleştirmenin yapıldığı tarihten itibaren biri seçim hükümeti olmak üzere toplam 3 hükümetin göreve geldiği ülkede seçilmişler ve atanmışların süreç ile ilgili yaşanan olumsuzluklara ve özellikle ihaleyi kazanan T&T şirketinin havalimanı yapma ve işletme yeterliliği ile liyakatına sahip tek ortağı olan Terminal Yapı'nın uyarılarına kayıtsız kalmasına kamuoyundan tepkiler gelirken Terminal Yapı çözüme kavuşturulmayan ve arap saçına dönen süreci yargı yolu ile çözmek için bakanlıklara ve T&T Şirketine dava açıldığını açıkladı.

"İnşaat Proje Dışına Çıktı"

T&T şirketinin diğer ortağı Taş Yapı tarafından ihaleyi kazanan inşaat projesinin dışında işlemler yapıldığını ifade eden Terminal Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, havalimanı yapma ve işletme yeterliliği ile liyakatına sahip tek ortak olarak Terminal Yapı'nın Taş Yapı tarafından proje ve yönetimden dışlandığını belirtti. Süreç ile yaşananları ve proje dışına çıkan inşaat ve planların gerek devletin ve ülke ekonomisinin göreceği zarar gerekse Ercan Havalimanının uçuş güvenliği açısından doğuracağı olumsuz sonuçlar ile ilgili ilk günden beri yetkililere bilgi verildiğini vurgulayarak sürecin ihale şartları ve yasal sınırlar içerisine çekilmek istenmemesi ve duyarsızlığı anlamakta zorluk çektiğini belirterek önemli iddialar ortaya attı.
"İnşaat Mühendisleri Odasına Onay İçin Tüm Israrlarımıza Rağmen Hala Başvurulmadı"
İhaleyi kazanan projenin İnşaat Mühendisleri Odasının bilgisine sunulmadığı ve onay alınmadığının altını çizen Delimollaoğlu, ihaleyi kazanan projenin Taş Yapı tarafından değiştirildiğini ve pist dahil diğer birçok birimin yerinin değiştirilerek inşaatın izinsiz ve onaysuz yapılmaya çalışıldığını ifade ederek geçmiş ilgili Bakanlara bu konunun defalarca aktarıldığını ve bir sonuç alınmadığını belirtti.

"Göz Göre Göre Devletin Parası Çalınıyor"

Ercan Havalimanında projeye uygun inşaatın başlamamasının ve gelirler dahil diğer tüm eylemlerin devlet tarafından denetlenmemesinin devletin parasının çalınarak yurt dışına kaçırılmasının sorumluluğunun kimlerin üzerinde olduğunu da soran Delimollaoğlu, yaşananlara göz yumulması ile göz göre göre devletin parasının çalındığını söyledi. İhaleyi kazanan projenin liyakat sahibi tek firma olarak Terminal Yapı varlığı ve yeterliliği ile T&T tarafından ihalenin kazanıldığını hatırlatan Delimollaoğlu, projenin aslına uygun ve devleti zarara uğratmayacak şekilde sürmesi için bugüne kadar çabalarında yalnız kaldıklarını ve bir sonuç alamadıklarını vurguladı. Tüm yönetimi elinde tutan Taş Yapı'nın çeşitli