Ercan’da İki Yolcuda Uyuşturucu

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Ercan Devlet Hava alanından tasarruflarındaki uyuşturucu maddeler ile gelen zanlılar Mustafa Kemal Tekin ve Aleksandr Ayrapetov tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olaylarla ilgili bulguları katardı. Ramiz Huzurda bulunan zanlılardan Mustafa Kemal Tekin’in Narkotik Detektör Köpeği ‘Üzüm’ tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 2 gram hintkeneviri ve 4 adet uyuşturucu madde içerdiği düşünülen hap bulunduğunu söyledi. Polis memuru Cemal Ramiz diğer zanlı Aleksandr Ayrapetov’un ise yine Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isterken Narkotik detektör Köpeği ‘Üzüm’ tarafından tespit edildiğini ve yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis her iki zanlı aleyhine başlatılan kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürüte bilmesi için 1 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.