KÜÇÜK: “BÜTÇE AÇIĞI 600 MİLYONDAN 150 MİLYON DOLAR’A İNDİRİLDİ… KALAN GÖREV SÜREMİZDE REFAH ARTIRICI KARARLAR ALINACAK… 2’İNCİ 3 YILLIK MALİ PROTOKOL HAZIRLANMAYA BAŞLADI”

“ERCAN İHALESİ HAFTAYA”

“CTP YAPTIRDIĞI ANKETLE UBP’NİN  BİRİNCİ PARTİ OLdUĞUNU KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük,  UBP hükümeti döneminde alınan önlemlerle bütçe açığının 600 milyondan 150 milyon Dolar’a indirildiğini, geri kalan görev sürelerinde refahı artırıcı kararlar alınacağını söyledi. Türkiye ile 2’inci 3 yıllık mali protokol çalışmalarının başladığını da söyleyen Küçük, yatırımların artacağını belirtti.

Partisinin Çatalköy bölge toplantısında konuşan Başbakan Küçük, Özelleştirme Yasası uyarınca Ercan ihalesinin haftaya ilan edileceğini de bildirdi.

Hükümet çalışmalarını yürütürken, bölge toplantılarıyla da partililer ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelmeye çalıştıklarını belirterek, UBP’nin gerek iktidar gerekse muhalefet döneminde her zaman halkla iç içe olduğunu vurgulayan Küçük, bazı anketlerle oy oranını yüzde 33 olarak ilan eden ana muhalefet CTP’nin, yaptırdığı anketlerde UBP’nin birinci parti olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kaldığını söyledi.

Başbakan Küçük, ülkede her zaman seçime hazır olan tek partinin UBP olduğunu da dile getirerek, iktidara geldiklerinde ekonomisi, kurumlarıyla iflas ettirilmiş bir ülke devraldıklarını  kaydetti.

UBP’nin 2009 yılından bu yana deneyimli kadrolarıyla kötü gidişatı durdurmak için canla başla çalıştığını kaydeden Küçük, ülkede geçmişte ve son yıllarda yaşanan tüm büyük gelişmelerde UBP’nin imzası olduğunu belirtti.

Anavatan Türkiye hükümetiyle işbirliği içinde hayata geçirilen projeler ve hükümetin aldığı tedbirlerle 2011 yılında turizmde ve eğitimde beklenenin çok üzerinde gelişmeler yaşandığını; tarım, hayvancılık ve sanayinin geliştiğini söyleyen Küçük, bunun da ülke ekonomisinde yansıdığını söyledi.

Ekonomiyi düze çıkartmak için aldıkları ekonomik tedbirler neticesinde bütçe açığının 600 milyon dolardan 150 milyon dolara indirildiğini kaydeden Küçük, kalan görev sürelerinde halkın refah düzeyini arttıracak, toplumu rahatlatacak kararlar alacaklarını kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasındaki 1’inci 3 yıllık mali protokolün başarıyla uygulanmasının ardından 2’inci 3 yıllık mali protokolün hazırlanmaya başladığını dile getiren Küçük, önümüzdeki 3 yılın yatırım ağırlıklı yıllar olacağını söyledi.
Türkiye’den KKTC’ye su taşıyacak projenin ardından adaya kablolarla elektrik enerjisi de taşınacağını belirten Başbakan Küçük, bu projelerin tüm sektörlere ve ülke ekonomisine büyük katkı yapacağını vurguladı.

İktidarları döneminde, her zaman gündemde olan ancak hiç ellenmeyen askerlik, muhaceret, sosyal sigortalar, faiz özelleştirme gibi konularda ülkenin önünü açacak birçok yasanın yapıldığını söyleyen Küçük, faizler ve bankacılıkla ilgili yeni bir yasanın çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Özelleştirme yasasının hayata geçirilmesiyle KTHY mağduru 302 personelin istihdam edildiğini dile getiren Başbakan Küçük, bu yasa kapsamında Ercan havalimanının 8 milyon turiste hizmet verebilecek kapasite ve modern altyapıya kavuşturmak amacıyla önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını belirtti.

Çatalköy Belediye Parkı’ndaki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu da, bu toplantıda bölge halkının sorunlarını hükümet yetkililerine aktarma fırsatı bularak, hükümetin icraatları hakkında da bilgi alma fırsatı yakalayacağını kaydetti.

Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Necdet Numan ise, 2009’da iktidara gelen UBP hükümetinin CTP’nin bıraktığı enkazı devraldığını belirterek, bu tahribatı ortadan kaldırmak için hükümetin büyük mücadele verdiğini söyledi.

Hükümetin, ekonomiyi düze çıkartmak için birçok tedbir almak zorunda kaldığını kaydeden Numan, bundan sonraki 2 yıllık iktidar dönemlerinde halkın refah ve mutluluğunu arttırmak, KKTC’yi daha güzel günlere ulaştırmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.