Ercan’da Uyuşturucu İle Yakalandı…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Ülkemize Ercan Hava alanından tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı Abdulrahman Al Moussa tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram zanlı Abdulrahman Al Moussa’nın Ercan Hava alanından ülkemize giriş yapmak istediği esnada narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi üzerine yapılan aramada tasarrufunda iki ayrı paket halinde yaklaşık 2 gram hintkeneviri olduğuna inanılan madde bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak zanlının gönüllü ifade verdiğini, vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyleyen Bayram, ayrıca emare olarak alınan konu uyuşturucu maddenin ise laboratuara gönderildiğini, neticesinin beklendiğini söyledi. Polis soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.